Sur'da yeni imara kanal

DİSKİ’den Sur ilçesine kanalizasyon ve içme suyu hattı

Haberler 02.03.2022 - 01:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, Sur ilçesinin yeni imar alanlarna 12 kilometre kanalizasyon ve 11 kilometre içme suyu hatt döeyecek.

DSK Genel Müdürlüü, kentin bata içme suyu ve altyap sorunlarn çözmek amacyla yürüttüü çalmalar aralksz sürüyor. Sur ilçesinde yeni imara açlan alanlarda konut inaatlarnn yükselmesi üzerine harekete geçen DSK, Ktlbl ve Yiitçavu mahallelerini 2022 yatrm programna alarak, içme suyu ve kanalizasyon hatlarn oluturmak için çalma balatt.

Yaplacak çalmalar için planlamalarn tamamlayan ekipler, 57 hektarlk alandan oluan, Ktlbl ve Yiitçavu mahallelerine 12 kilometre kanalizasyon ve 11 kilometrede içme suyu hatt döeyecek. 12 kilometrelik kanalizasyon hatt mevcut kolektöre balanacak. 11 kilometre uzunluunda yaplacak olan içme suyu hatt ise DSKye ait Karaçal su deposundan beslenecek.

çALIMA çN KISA SÜREDE HALEYE çIKACAIZ

DSK Genel Müdürü Frat Tuti, Sur ilçesinin yeni imar alanlarnda gerekli fizibilite çalmalarn tamamlayarak yaplacak teknik görümelerin ardndan en ksa sürede ihaleye çkacaklarn belirtti. hale aamasndan sonra sahada ekiplerin kanalizasyon ve içme suyu hatlar için çalmaya balayacaklarn aktaran Tuti, çalmalar tamamlandnda Sur ilçesinin yeni imar alanlar sorunsuz bir altyapya kavuacan vurgulad.

MODERN VE KONFORLU ÜSTYAPININ YOLU ALTYAPIDAN GEçYOR

Kenttin her geçen gün geliip büyüdüünü ifade eden Tuti, DSK, kentin salkl bir altyapya kavumas için çalmalarn aralksz ekilde sürdürüyor. Modern ve konforlu üstyapnn yolu, tamamen salam bir altyapdan geçmektedir. Altyaps salam olarak ina edilen alanlar bata ekonomi olmak üzere birçok avantaj salyor. Sur ilçesinin yeni imar alannda yapacamz altyap çalmalar kentin geliimine çok büyük katklar sunacak dedi.

DSKnin, sürekli kesintisiz içme suyu temin etmek ve kullanlan suyu çevreye zarar vermeden artp tekrar doaya brakmakla sorumlu olduunu hatrlatan Tuti, büyüyen kent ve gelien nüfusu baz alarak atksu artmada da önemli projeleri gerçekletirmeyi düündüklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git