Sur'daki terör mağdurları yeni evlerine kavuştu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 3 yıl önce hendek-barikat terörü esnasında evlerini kaybeden aileler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ tarafından inşa edilen yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Haberler 21.06.2018 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesinde 2015te örgüt mensuplarnn saldrs sonucu evleri kullanlamaz hale gelen ve madur olan aileler için çevre ve ehircilik Bakanl ve TOK tarafndan merkez Kayapnar ilçesi Üçkuyular Mahallesi ve çölgüzeli mevkisinde yaplan 5 bin 637 konuttan bin 390 tamamland.

çekilen kuralarn ardndan anahtarlarn teslim alan aileler peyderpey modern konutlarna yerlemeye balad.

Üçkuyular Mahallesinde yaplan konutlara yerleenlerden Ramazan Aaç, AA muhabirine yapt açklamada, Sur ilçesi Fatihpaa Mahallesinde oturduklarn, saldrlardan dolay o dönem evlerini terk etmek zorunda kaldklarn söyledi.

Surda yaadklar olaylar baka kimsenin yaamamasn dileyen Aaç, devletin yardmyla 3 yl kirada kaldklarn, yardmlar sayesinde bugünlere geldiklerini belirtti.

- Evimiz güzel, mutluyuz

Cumhurbakan ve Babakanmzdan Allah raz olsun. imdi de evimizi teslim ettiler. Bu mutluluu biz yaadk inallah dier aileler de yaar. çocuklarmzn huzuru yerinde. Halen yaadklarnn etkisindeler. Olaylardan dolay psikolojileri bozulmutu. nallah o günleri atlatacaz. Sitemiz büyük, evimiz 148 metrekare. Bize yeterli. Evi çok beendik. ifadelerini kullanan Aaç, kendileri gibi Sur maduru 70 ailenin de ayn siteye tanacan aktard.

Sur maduru ailelerin yava yava evlerine tandn anlatan Aaç, öyle devam etti:

Buras eski evimize göre daha güzel. Surdaki evimizde çocuk park yoktu. Mahalle arasnda çocuklar oynuyordu. Buras ise çocuklar için güvenli. Oyun alanlar fazla. Yolumuz Allah ve Cumhurbakanmzn yoludur. Oyumuz onundur. nallah onlarla beraber yola çkacaz. Bize yardm ettiler. Sa olsunlar. Onca lider gelip geçti bunun gibisine daha rastlamadk. nallah bizim gücümüzle reisimiz bu makamdan hiçbir zaman inmez. Bize bu imkan saladlar. Evimiz güzel, mutluyuz. Dilerim dier aileler de böyle evlere kavuur.

- Artk kiradan kurtulduk

Aaçn babas Ali Aaç da Surda perian olduklarn, çocuklaryla zor kurtulduklarn belirterek, evsiz kaldklarn, çok madur olduklarn söyledi.

Aaç, Allah raz olsun, buray bize verdiler. Cumhurbakan ve Babakanmzdan Allah raz olsun. Yeni evimizden memnunuz. 15 gün önce tandk. Daha önce devletin verdii destekle kirada kalyorduk. Artk kiradan kurtulduk. dedi.

- Polisler olmasa canm bile kurtaramazdm

Anahtar teslim edilen ve evini görmeye gelen bir çocuk annesi Nilgün Barl ise Sur maduru olduunu, terör olaylarndan önce Fatih Paa Camisinin karsnda 2 katl bir evde oturduunu anlatarak, olaylar srasnda yeni evli olduunu, evini ve tüm eyalarn kaybettiini söyledi.

Olaylar olduu zaman canm zor kurtardm. Polisler olmasa canm bile kurtaramazdm. imdi de yeni evime bakmaya geldim. Tanacam. Ev çok güzel. Allaha ükür, memnunuz. Beklememize dedi. Mutluyuz. diyen Barl, eski evine göre yeni evinin çok daha güzel olduunu vurgulad.

Ana Sayfaya Git