Suriye altını uyarısı geldi

Yeni kontrollü normalleşme ve ilkbahar ayları ile birlikte Diyarbakır'da düğün sezonu da başlamış oldu. Kentte kuyumcular, düşük ayarlı 'Suriye altını' konusunda vatandaşlara çağrıda bulunarak aldıkları altına dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

Haberler 18.03.2021 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüs salgnnda yeni kontrollü normalleme dönemine geçile birlikte evlenmek isteyen çiftler, düün hazrlklar yapmaya balad. Düük riskli iller arasnda bulunan Diyarbakrda da kuyumcularda düün hazrlklar hareketlilii yaanmaya baland. Kentte kuyumcu olan Mehmet Yüksel, Suriye altn olarak bilinen düük ayarl altn ve tak tercihine dikkat çekti.

SURYE ALTINLARI PYASADA DÖNÜYOR

Kstlamalardan Diyarbakrn muaf kaldn, bunun sevindirici bir durum olduunu belirten Yüksel, altna youn bir talep olduunu kaydederek Yüksel, Herkes zor durumda, altnn dümesini bekledi. u an çiftler düün hazrlklar içinde. Altna youn bir talep var. Bizim vatandan dikkat etmesi gereken çok düük ayarl ve Suriye altn 21 ayar, 19, 18 ayar tespit ediyoruz. Bunlar piyasada dönüyor. Altn, dünya standartlarna göre ONSa baldr. Bir kuyumcunun, kazand 10 lira veya 5 lira bir kar haddi vardr. Bir kuyumcuda 15 veya 20 lira daha uygun altn bulunduu an mutlaka orada alveri yapmasnlar. çünkü orada mutlaka ayar düüklüü vardr. Milyem kaçrmlar. Diyarbakr esnaflar bunu dikkat ediyor. Satmamaya çalyor. Ama çevre illerde özellikle Gaziantepte u an 160 tane Suriyeli kuyumcu dükkan açld. O kuyumculardan alveri yapt zaman o ürünler ister istemez bizim piyasaya giriyor. Piyasaya girdii zaman biz de karlayoruz. Bunu atee, rapora vermediin zaman çkmyor. çevre illerde olutuu için ister istemez bizim il de etkileniyor. Orada alveri yaplyor bize de geliyor. Vatandalara çarm Suriye altn almasnlar. çünkü ayar düüktür dedi.

Ana Sayfaya Git