Suriye ve Yemen için yardım çağrısı

Afganistan, Suriye ve Yemen için yardım çağrısından bulunan Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, hayırseverler ve bağışçıları çetin kış gününde mazlum ve çaresiz olan insanlara yardım etmeye davet etti.

Haberler 29.01.2022 - 01:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2011 ylnda balayan iç sava ve sonrasnda ABD ile Rusyann da dhil olduu Suriyede milyonlarca insan göçmen durumuna dütü, yüz binlercesi katledildi. dlib bata olmak üzere birçok bölgede çadrlarda yaamak zorunda kalan insanlar hem açlk hem de ar k artlarnda yaam mücadelesi veriyor.

Yaklak 40 yl boyunca savan devam ettii ve son 20 senedir ABD igali altnda olan Afganistanda ise açlk ve yoksulluk hkim. ABDnin Afganistandan çekilmesi ile birlikte ülkeye ait olan ancak yurt dndaki bankalarda bulunan parasna el koymas sebebiyle halk açlk ve yoklukla mücadele ediyor. Ülkenin yeni hükümeti olan Talibann resmi olarak tannmamas, uçularn, diplomatik görümelerin yaplmamas sebebiyle de ülkede isizlik ve ekonomik sorunlar had safhaya ulat.

2015 ylnda balayan iç sava sonrasnda ciddi sorunlarn ba gösterdii, halkn açlkla mücadele ettii Yemende de ciddi sorunlar yaanyor. Gda, giyim ve barnma ihtiyaçlarnn her geçen gün artt ülkede insanlar kendilerine uzanacak bir yardm eli beklemek zorunda kalm durumda.

Umut Kervanndan Afganistan, Suriye ve Yemen için yardm çars

Yaanan yoksullua kaytsz kalnmamas gerektiini belirten Diyarbakr Umut Kervan Bakan ahin Elelçi, vicdan ehli baç ve hayrseverlere destek çarsnda bulundu.

Balatlan bu çalmaya bütün hayrseverlerimizi davet ediyoruz

nsanlk dram ve felaketin yaad Afganistan, Suriye ve Yemende kn gelmesiyle birlikte insanlk dram daha farkl bir boyut kazanm bulunmakta olduunu söyleyen ahin Elelçi, Umut Kervan olarak böyle bir felaketin karsnda elbette ki sessiz ve kaytsz kalmamz mümkün deildir. Bütün vicdan ve iman ehli insanlara hep birlikte Afganistan, Suriye ve Yemendeki bu açl, sefaleti ve u an içinde yaam olduumuz kara ktaki sknty onlar kucaklamak adna çarmz söz konusudur. Hep birlikte gelin bu insanlara sahip çkalm. eklinde konutu.

Afganistan, Suriye ve Yemendekilerin mazlum, Müslüman ve çaresiz insanlar olduunu söyleyen Elelçi, Bu sebeple Umut Kervan olarak dünyann dört biryannda bulunan baçlarmza, hayrseverlerimize ve vicdan ehli insanlara diyoruz ki, bu kara k onlar için bahara çevirelim ve dualarna ortak olalm. Onlara sahip çkmak bir insanlk görevidir. Umut Kervannn balatm olduu bu çalmaya bütün hayrseverlerimizi davet ediyoruz, buna kaytsz kalmayalm. dedi.

Elelçi, Yaklamakta olan 3 aylar münasebetiyle Rabbimizin rahmetini ve esenlii de celp etmi oluruz. Hep birlikte Afganistana, Suriyeye ve Yemene sahip çkalm. imdiden yapacanz yardmlar Rabbim kabul eylesin. Hep birlikte hayat güzeldir diyoruz. nallah bu k Afganistana, Suriyeye ve Yemene bahar getirmek için hep birlikte seferber olalm. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git