Surları temizlediler

Diyarbakır’da bir araya gelen sosyal medya fenomenleri, Dünya Çevre Günü'nde kolları sıvayarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surların içerisini ve etrafını temizledi.

Haberler 06.06.2020 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal medya fenomenlerinden Mustafa Yalçn, tarihi surlara sahip çklmasn ve vatandalarn bu konuda duyarl olmas gerektiini söyledi. Yalçn, Bizim tarihi bir dokumuz var, bu tarihi yaplarmzn çok kirli olduunu fark ettik. Tarihimize sahip çklmas adna en azndan kendi gücümün yetebilecei kadar içerideki çöpleri arkadalarm çararak temizledik. Bu çöpleri topladktan sonra en azndan bizi izleyen arkadalarmz buraya çöp atmaz, bizim sahip çktmz gibi sahip çkarlar. Amacmz sadece bize ait olan tarihimizi temiz tutmak ve güzel görünmesini salamak. UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde olan tarihimiz çöple görünmesin. Diyarbakr halknn o güzel insanlarna sesleniyorum, bu güzel tarihi ehrimize sahip çkalm, biz kendimizin sahibi olabiliriz. Kendi ehrimize sahip çkabiliriz, bu tarihi surlara çöp atmayalm dedi.

Mirasmza sahip çkalm

Sosyal medya fenomeni, tiyatro oyuncusu ve öretmen Miraç Can Ergenekon ise surlarn Diyarbakrllarn medeniyeti olduunu, gelecek nesle temiz ve salam braklmas gerektiini söyledi. Ergenekon, Bizler toplumda rol modeliz. Gençlerimize, arkadalarmza, örencilerimize ve bizi takip eden insanlara örnek olabilme adna böyle bir yola girdik. ehrimize sahip çkalm lütfen, bizler sahip çkyoruz. Bizleri bir konuda örnek alacaksanz, memleketimizi temiz tutma konusunda örnek aln. Ben memleketimi çok seviyorum, çok sevdiimi de böyle gösteriyorum. Memleketimi temiz tutacam ve tutmaya devam edeceim. Gelin el ele verelim mirasmza sahip çkalm. Biz yarn burada olmayabiliriz, çocuklarmz buraya geldiklerinde babalarmz buray kirletti demesinler. Surlar bizim medeniyetimizdir, surlar kirliyse Diyarbakr insan da kirlidir, lütfen bu algy yok edelim. Bizler balangc yapyoruz, sizler de devamn getirin. imdi 10 kiiyiz, binlerce kii olacamza inanyorum. Surlar mis gibi olacak diye konutu.

Ana Sayfaya Git