Sürücülerin fıskiye kabusu başladı

Havaların ısınmasıyla yeşil alanların sulamasında kullanılan fıskiyelerden yola akan sular sürücüler için tehlike oluşturmaya başladı. Islak zemin özellikle motosiklet sürücüleri için büyük tehlike yaratıyor.

Haberler 28.05.2021 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Yol kenarlarndaki yeil alanlar sulamak için kullanlan su fskiyeleri, yazn adeta ölüm tuzana dönüüyor. Bata motosikletliler olmak üzere sürücüler için büyük risk oluturan fskiyelerden yollara saçlan su, kazalara davetiye çkaryor.

Sabah saatlerinde görevliler tarafndan açlan fskiyeler, ksa sürede yollar su içinde brakyor. Kuru asfalttan, slak asfalta hzla geçen sürücüler ise, kayan araçlarnn direksiyon hakimiyetini kaybetme tehlikesi atlatyor. Baz sürücüler ise, dierleri kadar ansl olamayp, kaza yapyor. Su fskiyelerinin bulunduu bölgelerde sürücüler için uyar levhas da bulunmuyor.

SULAMA FISKYELER MOTOSKLET SÜRÜCÜLERNN KORKULU RÜYASI

Bölünmü yollarda tehlikenin daha fazla olduunu söyleyen Yol ve Sürü Güvenlii Uzman Yiit Dedeolu, Sulama fskiyeleri motosiklet sürücülerinin korkulu rüyas haline gelmi durumda. Bu durum araç sürücüleri için de oldukça tehlikeli. çünkü araçlarn aktif güvenlik donanmlarn olumsuz yönde etkiliyor. Araçlarn ABS ve ESB sistemleri bile yetersiz kalyor böyle durumlarda. Bu noktada belediyelere çok büyük görevler düüyor diye konutu.

HER YIL SULAMA FISKYELERNDEN KAYNAKLI YÜZLERCE KAZA OLUYOR

Kaygan zemin için yamur yamasna gerek olmadn belirten Dedeolu, Güneli bir havada yola doru ufak bir su sznts bile kaygan bir zemin oluturabilir. Bu nedenle yamurlu zemin çok tehlikeli deil, asl tehlikeli olan kuru asfalt üzerine szan su. Her yl bu sulama fskiyelerinden kaynakl yüzlerce kaza oluyor. Bu kazalarn ölümcül sonuçlar olabiliyor. Bu noktada motosiklet sürücülerinin buna çok daha dikkat etmesi gerekiyor diye konutu. Yaz aylar ile su fskiyelerinde oluan tehlikenin daha da arttn vurgulayan Dedeolu, Yaz aylarnda yamur çok yamad için asfalt üzerinde toz tabakas birikiyor. O esnada oluan ufak bir su sznts zemin üzerinde buz kadar kaygan olabiliyor. Yine yollarda youn su aknts olduu zaman Aqua plank dediimiz hadiseler gerçekleiyor. Aqua plank sürücüler için oldukça tehlikeli ifadelerini kulland.

SULAMA FISKYELER YÜZÜNDEN 3-4 KEZ KAZA TEHLKES ATLATTIM

Özellikle virajlarda sulama fskiyelerinden dolay ciddi kazalar yaadn söyleyen motosiklet sürücüsü Eref Gazeteci ise, Viraja girdiimde su birikintisini son anda fark ediyorum. Fark ettiimizde ise i iten geçmi oluyor. Ben üç , dört kez bu tehlikeyi atlattm. Suyu gördüüm de aniden yavalamam gerekiyor. 40 ile geliyorsam bir anda 10a dümem gerekiyor. O sra arkadan gelen araçlara sknt veriyorum. Ben bu durum ile ilgili birkaç yere yaz yazdm ancak herhangi bir dönü alamadm dedi.

Ana Sayfaya Git