Sur'un birde görünmeyen yüzü!

Turizm merkezi olmak için çaba sergilenen Sur ilçesinin bir de görünmeyen yüzü var. Lalebey Mahallesi'nde sokakların çamurdan geçilmediğini belirten mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek bir an önce çalışma başlatılmasını istedi.

Haberler 01.04.2022 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesi Lalebey Mahallesi Talu Sokakta, yeni yollarn yaplaca gerekçesiyle parke talarnn söküldüünü ve yaklak 2 aydr herhangi bir çalmann balatlmadn dile getiren mahalle sakinleri, salk ve ulam alannda da madur edildiklerini söyledi.

2015 ylnda yaanan Sur olaylar sonrasnda hasar gören evlerin yeniden imarna ilikin çalma balatld. çevre, ehircilik ve klim l Müdürlüünün sorumlululuk alannda bulunan ve i makinalarnn youn olarak kullanld Talu Sokak çevresinde inaat alan gerekçesiyle sac barikatlar kuruldu.

ddialara göre yaklak 2 ay önce Talu Sokaktaki barikatlar kaldran ekipler, yoldaki mevcut döeli parke talarn da kaldrarak yeni yollarn yaplacan söyledi. 2 aydan bu yana oluan youn çamurdan dolay ulamda büyük skntlar yaadklarn dile getiren mahalle sakinleri, yaadklar maduriyetleri aktararak yetkilileri göreve çard.

NE BR AMBULANS NE DE TFAYE BURAYA GELEBLYOR, REZLLK çEKYORUZ

Sur olaylar sonras balatlan yeni imar çalmalarn kastederek 5 senedir bu rezillii çekiyoruz diyen mahalle sakinlerinden Nait Akn, antiyeyi buraya kurup evleri yaptlar ama 2-3 kilometrelik sokaklarmz yapmyorlar. Bir ay önce kaldrdklar talarn yerine yenilerini brakmyor, hrszlarn çald rögarlarmz onarmyorlar. Kendileri gelip bizim yerimize bir saat burada otursunlar. Ne bir ambulans ne de itfaiye buraya gelebiliyor. Rezillik çekiyoruz. Ne yapacamz ve nereye gideceimizi bilemiyoruz. Yaz mevsimi gelince yapacaz diyorlar, k geliyor yazn yapacaz diyorlar. Bu aldatmacadan baka bir ey deildir. Bizi çileden çkarmlar. dedi.

Kalp hastas olduunu belirten Altun Körtepe, Ben burada kiracym, eim yok. 3 gün önce burada bayldmda kzm beni hastaneye yetitirmek istediinde meydana kadar götürmek mecburiyetinde kald, çünkü ambulansn gelebilecei yol yoktu. Ortada kaldk, rezil ve perian olduk. Yolumuz çamurlu, çöplerimiz yerinde duruyor. ifadelerini kulland.

Körtepe, çöp arabas çöpümüzü almaya geldiinde çamurda kald. Kepçeyle çöp arabasn kurtardlar. Muhtara ve belediyeye ikayetimizi dile getirdiimizde kimse umursamyor, konumamz para etmiyor. çocuklarmz çamur ve çöplerden gidip gelemiyor. Yetkililerden yolumuzun yaplmasn istiyoruz. eklinde konutu.

AçIK BIRAKILAN RÖGARA DÜTÜM, AZ KALA BOUYORDUM

Balatlan yol çalmasnn tamamlanmadn dile getiren Sabite Kzlaslan, Bir ay önce, yaz beklemeyip k aynda antiye saclarn kaldrarak Yol yapyoruz dediler, bizi çamurda braktlar. Bir çalma yapyorlarsa onu da doru düzgün yapsnlar. Madem yolu yapmayacaklarsa talar neden kaldrdlar? Eski talar bizim için iyiydi, onunla idare ediyorduk. O talar da kaldrarak bizi perian ettiler. çocuklarmz doru düzgün okula gönderemiyoruz. diye belirtti.

Mahallede çalnan rögar kapaklarnn yerine yenisi braklmadndan oluan tehlikeye dikkat çeken Zübeyde Sakac, yaad maduriyeti u ifadeler ile dile getirdi:

eker hastasym, ekerim 700-800e kadar yükseliyor ve bu durumumu komularmn hepsi de bilir. Mezarlktan gelirken ar yatan dolay sokak su dolmutu. Yol yoktu diye rögarn yaknndan geçerken içine dütüm. Bam darda kalmasayd suyla beraber gidecektim. Hastalandmda araba çaryoruz sokaa girmiyor, meydan da bizi bekliyor. çocuklarm bazen battaniyenin içine braklarak bazen de kolumdan tutup araca kadar götürüyorlar. Rezaletin içerisindeyiz.

TURSTLERN DE KULLANDII YOLUN BU EKLDE BIRAKILMASI DYARBAKIR çN BÜYÜK BR AYIP

Bingölden akraba ziyareti için mahalleye gelen Selahattin Kii isimli ahs ise 2 ay önce de buraya geldiimde bu sokak böyle deildi, yollara parke ta döenmiti. imdi geldiimde burann böyle olduunu görünce çok üzüldüm. Geçen gün tekrar buraya geldiimde diyalizden gelen bir amcay getiren ambulans aracnn youn çamurdan dolay sokaa giremediini, hastann komularn yardmyla evine götürüldüünü gördüm ve bu durum beni çok üzdü. dedi.

Bu yolu sadece yerel halkn kullanmadn, buraya gelen turistlerin de kullandna vurgu yapan Kii, çünkü bu yol Meryem Ana Kilisesine kadar gidiyor. Bu durum Diyarbakrllar için büyük bir ayp. Bu sokaklarda Allah korusun yangn çkarsa itfaiye giremez, ambulans zaten girmiyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git