Sur'un filosu güçleniyor!

Diyarbakır'ın Sur Belediyesi, vatandaşa daha iyi hizmet vermek için 17 yeni aracı filosunu kattı.

Haberler 22.01.2021 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alparslan mam Hatip Ortaokulu/Anadolu Lisesi bahçesindeki törene katlan Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, temizlik ve fen ilerinde kullanlmak üzere alnan 17 araçta inceleme yapt.

çiftçi, gazetecilere yapt açklamada, Belediyeye 17 araç kazandrdklarn söyledi.

Bugün Sur Belediyesinin kurulduu günden bugüne kadar en güçlü hamlesini, en büyük araç filosunu Belediyeye kazandrm oluyoruz. diyen çiftçi öyle devam etti:

Daha önce kiralama yöntemiyle büyük maliyetlerle belediyeye büyük yük oluturan araç kiralama iinden geçtiimiz yl içinde vazgeçtik. Belediyemizin daha önce küçük ve eski araçlar vard. Artk kendine yetebilen alt yaps güçlü kendi deer ve araçlaryla bütün hizmetleri yürütebilecek bir belediye konumuna geldik. Bir yllk çalma içerisinde bu duruma geldik.

FLOSUNU GÜçLENDRD

Belediye olarak 100 mahallenin tamamna hizmet üretebilecek konuma ulatklarn aktaran çiftçi, Belediye çöp toplama bakmnda daha önce Sur ilçesinin 100 mahallesinden sadece 50inde hizmet verebiliyordu ama bugün filomuza 10 yeni çöp arac katyoruz. Bu tarihten itibaren Sur ilçesinin bütün mahalleleri ve mezralarnn çöpünü toplam olacaz. Mahallelerimizden gelen vatandalarmzn taleplerinin tamamna yaknn karlam olduk. diye konutu.

Görevi devraldklarnda Belediyenin personeline maa, tediye ve ikramiyelerini ödeyemez halde olduunu aktaran çiftçi unlar kaydetti:

Kamu kaynaklarnn doru kullanldnda, belediye imkanlarnn doru alanlara kanalize edildiinde belediyelerin ne kadar çalabildiini göstermi olduk. Bir yl önce borç ödeyemeyen bir belediye iken u anda bütün personeline ve kamuya olan borçlarn ödeyebilen, katma deer üreten, araç satn alan ve bütün vatandalarn hizmetine koan bir belediye durumuna geldik. Sur tarihinin en temiz dönemlerini yayor. Bütün sokaklarmz prl prl. Bugün 17 aracmzla eskisinden çok daha güçlü ve her alana rahatlkla ulaabilen bir belediye olarak hizmet veremeye devam edeceiz. nallah bütün vatandalarmza hizmetlerimizle ulaacaz. Bu süreçte bize katk veren çevre ve ehircilik Bakanlmza, ller daresine, ller Bankasna teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git