Süs bitkisi konteyneri ekmek kapısı oldu

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde ziraat mühendisi Murat Bayram, usta öğreticilik yaptığı Halk Eğitim Merkezinde daha önce mobil sınıf olarak kullanılan, atıl durumdaki konteyneri onararak süs bitkisi yetiştirmeye başladı.

Haberler 14.05.2020 - 12:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda ziraat mühendisi ve Halk Eitim Merkezinde (HEM) usta öretici olan Murat Bayramn konteynerde süs bitkisi yetitirerek, satyor.

zmirde Ege Üniversitesi Ziraat Mühendislii Bölümünden 4 yl önce mezun olan 27 yandaki Murat Bayram ayn üniversitede yan dal olarak seraclk eitimi ald.

Üniversite eitimini tamamladktan sonra stajn tamamlamak için ayn yl zmirde özel bir firmada domates, meyve, süs bitkileri yetitiricilii üzerine çalma yürüten Bayram, stajnn ardndan memleketi Diyarbakrn Bismil ilçesine döndü.

HEMde örtü alt süs bitkisi yetitiricilii alannda örencilere eitim vermeye balayan Bayram, Bismil Belediyesinin destei ile merkezin bahçesinde yetitirdii bitkilere hayvanlarn zarar vermesi üzerine daha önce mobil snf olarak kullanlan atl durumdaki konteyneri tarm atölyesine dönütürme karar ald.

Bayram onard ve dizayn ettii tanabilir konteynerde belediyenin destei, örencilerinin de katksyla 30a yakn iç ve d mekan süs bitkisi yetitiriyor.

Traktörün römorkuna balad konteyneri zaman zaman ilçenin farkl noktalarna götüren Bayram, bitkileri müterilerin beenisine sunuyor.

Bayram, bitkilerin satndan elde ettii geliri kursiyerleri ile paylayor.

VATANDALARDAN çOK DESTEK GÖRDÜK

Bayram, adeta kendi iinin patronu olduunu, yetitirdii bitkilerin satndan elde ettii gelir ile geçimini saladn söyledi.

Rengarenk çiçekler ile bitkiler yetitirirken mutlu olduunu ifade eden Bayram, vatandalarn yetitirdikleri bitkilere talebini görünce bu üretimi ie dönütürdüklerini aktard.

Bayram, kursiyerleri ile haftann 7 günü çaltklarn dile getirerek, Konteyneri süsledikten ve boyadktan sonra tanabilir olduu için çar merkezine getirdik. çar merkezinde vatandalardan çok destek gördük. Bitkilere ve konteynere halkmzn rabeti daha fazla oldu. Bu rabeti gördükten sonra iç ve d mekan süs bitkilerine yöneldim. dedi.

Bölgede bulunmayan fide ve tohumlar bat illerinden getirdiini aktaran Bayram, tohumlar yetitirip fide haline getirdikten sonra konteynerin içinin rengarenk olduunu dile getirdi.

Bayram, konteyner sayesinde birçok insan kazandn anlatarak, Tanabilir konteynere sahip olduum için kendimi ansl hissediyorum. diye konutu.

Konteynerde yaklak 30 farkl çeitten bitki yetitirdiklerini belirten Bayram, Bu çiçekler hayat felsefem olmaya balad. Sabah uyandmda konteynere geliyorum, çiçekleri suluyorum. Gece herkes evde otururken ben kalkp buraya konteynere geliyorum. çiçekleri suluyor, gübrelerini verdikten sonra eve gidip uyuyorum. ifadesini kulland.

Bayram, yetitirdii süs bitkilerinin fiyatnn 20 ile 140 lira arasnda deitiini kaydederek, Vatandalarn talebine yetiemez hale geldik. Maliyetine bu çiçekleri insanlara veriyoruz. nsanlarn çiçee ve doaya ilginin artmasn istiyoruz. dedi.

Örencilerimin de bu iten faydalanmalarn istedim. i büyüttüm ve ticarete döktük. ifadelerini kullanan Bayram, özel günlerde vatandalara indirim uyguladklarn aktard.

ççEKSEVERLERE TAVSYE EDYORUM

Müterilerden Sultan Cengiz ilçede tanabilir konteynerde farkl türden süs bitkilerinin yetitirilmesinden memnuniyet duyduunu belirtti.

Cengiz, çiçekleri çok sevdiini anlatarak, Evim için süs bitkisi alyorum. lçede böyle bir yerin olmas bizim için bir avantaj, çiçek sevdals olduum için. çiçekseverlere tavsiye ediyorum, buraya gelsinler. diye konutu.

Ana Sayfaya Git