Sütümü sana helal etmem!

Evlat nöbetindeki anne: Eğer gelmezsen sütümü sana helal etmeyeceğim

Haberler 20.09.2021 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çocuklarnn PKK tarafndan kaçrldn öne süren 233 aile, evlat nöbetinde 748inci güne girdi. 6 yldr olu Baran aradn söyleyen Solmaz Örünç Ölmeden seni göreyim, olum eer gelmezsen sütümü sana helal etmeyeceim dedi.

3 Eylül 2019da HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde çocuklarnn PKK tarafndan daa kaçrldn öne süren ailelerin balatt evlat nöbeti, 233 aile ile birlikte sürüyor. 2015 ylnda kaçrlan olu Baran için Vandan gelen ve oturma eylemini sürdüren Solmaz Örünç, evladn HDPnin kaçrp PKKya teslim ettiini söyledi.

6 YILDIR OLUMU ARIYORUM

Son nefesine kadar olunun peini brakmayacan belirten Örün, unlar söyledi:

çocuklarmz çalan partinin önündeyiz. Bizim çocuklarmz alp PKKya götürdüler. PKK olmasa HDP olmaz. Benim olumu versinler. Olumu istiyorum. Baka bir ey istemiyorum. Yeter artk, ekya olmular dümüler çocuklarn peine. 6 yldr Baranmdan ayrym, ne gecem gecedir, ne gündüzüm gündüz. 6 yldr olumu aryorum, 2 yldr buradaym. Öncesinde Kandile gittim, her yere gittim. Barann peini son nefesime kadar brakmayacam ve olumu alacam. Baranm onlara yem etmeyeceim. Bütün anne babalar gözya döküyor. Ne haklar var? Baran olum, hepimiz seni çok özledik. ki tane yeenin var. çocuklarn hatr için dön gel. Artk dayanamyorum, bu hasret bitsin. Benim sesimi duyuyorsan gel, adalete teslim ol. Onlar seni kandryorlar. Ceza var diyorlar, ceza yoktur. Bak 32 kii gelip teslim oldu, bir gün bile kelepçe takmadlar ve ailelerine teslim ettiler. Gel, o sevinci sen de bana yaat. Ölmeden seni göreyim, olum eer gelmezsen sütümü sana helal etmeyeceim. Ölsem ah Baran diye gözü açk gideceim.

Ana Sayfaya Git