Suzan Sizi film oluyor

Bir aşk hikayesini içeren ve adına türküler yakılan "Suzan süzi", Kültür Bakanlığı desteğiyle beyaz perdeye aktarılıyor. Filminin yapımcılığını üstlenen ses sanatçı Bedri Ayseli, "Kültürümüzü bu filmde yansıtmaya çalışacağız." dedi.

Haberler 01.10.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ayseli, filmin tantm için bir otelde gerçekletirilen toplantda yapt konumada, yapmn yalnzca bir ak hikayesini yanstmayacan, kentin yeni yüzünü de geleneklere bal kalarak anlatmaya çalacaklarn söyledi.

çok sevdii Diyarbakrn sadece karpuzuyla anlmasndan rahatsz olduunu dile getiren Ayseli, unlar söyledi:

Diyarbakr Surlarnn 7 bin yllk tarihi var. 72 tane burcu var. Diyarbakr açk hava müzesidir. Sahabeleri, camileri var. Kiliseleri, evliyalar var. Nebi, peygamberler ehridir. Ayrca Cahit Stk Tarancs, Ali Emirisi, Ziya Göklapi, Ahmet Arifi ve Celal Güzelsesi var. Hep bunlar anlatmaya çalyorum. Kültürümüzü bu filmde yanstmaya çalacaz. Tabii hepimizin gayretleriyle olacak bu i.

- Artk istiyoruz ki Diyarbakr güzel yönleriyle gündeme gelsin

Sur Kaymakam Abdullah çiftçi de filmin kentin zenginliklerini yanstacak bir çalma olduunu belirtti.

Diyarbakrn artk terörle gündeme gelmesini istemediklerini aktaran çiftçi, unlar dile getirdi:

Bir dönem Diyarbakr terörle gündeme geldi, çatmalar oldu. Canlarmz yitirdik. Artk istiyoruz ki Diyarbakr güzel yönleriyle gündeme gelsin. Sokaklarnda film setleri olsun. Müzik, tiyatro sahneleri kurulsun. çünkü Diyarbakr bunu baarabilmi bir ehir.

Filmde Suzan oynayacak barol oyuncularndan Berna Keskin, projede yer almann heyecann yaadn vurgulad.

Keskin, Yaanm bir hikayeyi ilk defa bir sinema filmi olarak oynamak beni çok heyecanlandryor. Benim için çok büyük bir avantaj. Suzann safl, çok büyük ak beni çok etkiledi. Kavuamamalar zaten ayr bir etkileyici. ifadelerini kulland.

- Bir alg krlmas yaatabilir

Filmde Adili oynayacak barol oyuncularndan Derda Yasir Yenal de daha önce baka projelerde birlikte çalt Ayselinin filmde oynama teklifini memnuniyetle karladn anlatt.

Yenal, Diyarbakrn insanlarnn çok yardm sever olduunu söyleyerek, Her dine, rka, fikre mensup kiiyle burada karlaabiliyorsunuz çok kozmopolit bir ehir. Dounun Parisi diyorlar hakikaten Paris gibi bir ehir. Filmin belli bal sahneleri Diyarbakrn hem tarihi bölgelerinde hem de yenilenen restore edilen bölgelerinde çekilecek. O yüzden ciddi bir görsel ölen olacak. Bence bir alg krlmas yaatabilir çünkü bu kadar bir görsel olduu da bilinmiyor. Bunlarnda ortaya çkmas için bir frsat olacak diye düünüyorum. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git