Tabip Odası’ndan aşı için şeffaflık çağrısı

Güvenli ve etkili aşının, salgını kontrol altına almaya katkı sunacağını ifade eden Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, aşı uygulamalarında her açıdan şeffaf olunması çağrısında bulundu.

Haberler 16.01.2021 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Platformu, Türkiyede uygulama balanan a sürecine ilikin Diyarbakr Tabip Odas (DTO) binasnda basn toplants düzenledi. Pandemi ile mücadelenin en yaamsal arac olan alarn yanndayz! balkl ortak açklamay Diyarbakr Tabip Odas Bakan Elif Turan yapt.

Alarn, günümüzde tp alannda kullanlan en güvenli, en etkili tbbi uygulamalardan biri olduu söyleyen Turan, Kovid-19 pandemisinde güvenli ve etkili alar ile yaplacak yaygn alamann, salgn kontrol altna almaya katk sunacan ifade etti.

AILAMANIN AYRINTILARI AçIKLANMALI

Toplum baklnn salanabilmesi için toplumun yüzde 75-90nn alanmas gerektiini söyleyen Turan, Bu deerlendirme nda Türkiyede uygulanaca söylenen ann toplum bakl salamas için 6 ay içerisinde yaklak 120 milyon doz uygulanmas gerekmektedir. Ancak alama program tüm ayrntlaryla açklanmad gibi geldii ve gelecei belirtilen a dozlarnn bu sayya yaklamas dahi mümkün görünmemektedir. Salk Bakanlnn gerçekçi ve toplum bakln salayacak bir a programn kamuoyuyla paylamasnn güven ilikisinin bir parças olduu açktr. Aksi halde bula hz yüksek olan korana virüsünün yaygnlamas hzlanmakta ve önlenebilir ölümlerin önüne geçilmeyecektir diye konutu.

BAKANLIA çARI: EFFAF OLUN

Turan, Salk Bakanlna aya ilikin u çarlar yapt: Salk Bakanl bilimsel veriler nda alar ile ilgili toplumu bilgilendirmeli, insanlarn kukularn gideren doyurucu açklamalar yapmaldr. Salk Bakanl, a ile ilgili hukuksal süreçlerin çözümü için toplum (kamu) adna taraf olmal, sorumluluk almaldr. Türkiyede uygulanmaya balanan ve uygulanmas planlanan alarn etkililik ve güvenlilik verilerini paylalmaldr. Getirilen ve getirilecek olan alarn sürekli tedarikini güvence altna almak için politika oluturup kamuoyuyla paylalmaldr. Toplumun baklama programn risk gruplar ve farkl ya gruplarn dikkate alarak, bu gruplarda etkililik ve güvenlilii gösterilmi alar ile oluturulmaldr. Salk Bakanln Covd-19 a politikas konusunda kamuoyunu bilgilendirmeye; bilim insanlarnn talep ettikleri verileri paylamaya; a uygulamalarnda her açdan effaf olmaya çaryoruz. Bir kez daha yeniliyoruz.

Ana Sayfaya Git