Tahkim merkezi!

DTSO Başkanı Kaya, Türkiye’de başlatılan Arabuluculuk sistemini iş camiası olarak oldukça önemsediklerini söyledi. Kaya, "Arabuluculuk sisteminin yasayla birlikte oluşması özellikle işin uzmanların devreye girmesiyle sorunların çözümüne büyük bir katkı sağlayacaktır." dedi.

Haberler 07.07.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) ve TOBB Uyum ibirliiyle Tahkim ve Arabuluculuk Merkezinin lansman toplants gerçekletirildi.

DTSO toplant salonunda yaplan Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi lansman toplantsna DTSO Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya ve Meclis Üyeleri, TOBB Uyum Arabuluculuk ve Uyumazlk çözüm Merkezi Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel, Diyarbakr Baro Bakan Yardmcs Zuhal Ik ve Arabulucular katld. Toplantnn açl konumasn yapan DTSO Bakan Kaya, Türkiyede balatlan Arabuluculuk sistemini i camias olarak oldukça önemsediklerini söyledi.

TAHKM VE ARABULUCULUK

Sorun en ksa sürede bir araya gelinerek çözülüyor. DTSO Bakan Kaya, Topraklarmzda bu sistem doal olarak zaten var. Bazen yal akil insanlarla, bazen Sivil Toplum Kurulularyla, bazen de ailenin büyüüyle arabuluculukla sorunlar çözmeye geleneksel hale getirmi bir toplumuz. Arabuluculuk sisteminin yasayla birlikte olumas özellikle iin uzmanlarn devreye girmesiyle sorunlarn çözümüne büyük bir katk salayacaktr. camiasnda yaanan hukuksal sorunlarn sadece iveren ve içi arasnda deil, ayn zamanda irketlerin yaplar arasnda, hisse paylam arasnda olsun yaanan tüm sorunlar yllar boyu sürdüünü biliyoruz. Bu sistemin en önemli kazanc her iki taraf içinde zamandr. Sorun en ksa sürede bir araya gelinerek çözülüyor. DTSO bünyesinde açlacak olan Arabuluculuk Merkezi çevre illere de hizmet verecek. Merkeze odamz bünyesinde bir alan oluturuyoruz. Bu kapsamda Arabuluculuk Merkezinin kurulmasna destek veren bata TOBB Bakan Rifat Hisarckloluna ve Diyarbakr Barosuna teekkür ediyorum diye konutu.

BARO DESTEKL BRM OLDU

Diyarbakr Baro Bakan Yardmcs Zuhal Ik ise, Diyarbakr Barosu olarak DTSO ve TOBBla birlikte güzel iler yapacaklarn belirterek, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezinin Diyarbakra hayrl olmasn diledi. Daha sonra konuan, TOBB Uyum Arabuluculuk ve Uyumazlk çözüm Merkezi Genel Müdürü Dr. Yüksel, TOBB Uyumun ticari uyumazlklarda, içi-iveren uyumazlklarnda, irket içi uyumazlklarda profesyonel arabulucular ile birlikte hizmet vereceklerini dile getirdi. Yüksel, arabuluculuk ve tahkim merkezlerinin faaliyet süreçlerine ilikin bilgilendirmede bulunarak, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezinin Diyarbakra hayrl olmasn dilediklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git