Takograf hileleri

Peş peşe yaşanan otobüs kazaları, aracın ne kadar süreyle kullanıldığını, hangi hızda gittiğini gösteren takograflara yapılan müdahaleleri gündeme getirdi.

Haberler 11.08.2021 - 01:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Takograf yetkili servisi sahibi Serdar Akyüz, oför 9 saat yol gidiyor, ehliyeti alp bakasnn ehliyetini koyarak devam ediyor. çift ehliyet kullananlar var. Mesela oförler buradan Erzuruma 3 ehliyet ile gidebiliyor. Tek oför 3 ehliyet kullanyor, arkadann, einin, dostunun ehliyetini alm gidebiliyor. Adamn cebinden 3 tane ehliyet çkan var. Böylece uzun süre otobüsü kullanmam görünüyor dedi.

Takograflar ehirleraras ve yurt dna çkan otobüs, kamyon gibi araçlardaki, yaplan hz, kat edilen kilometre gibi verileri kaydetme cihaz olarak kullanlyor. Ama baz firma ve oförler, maliyeti düürmek, gidilecek noktaya daha hzl ulaabilmek için çeitli yöntemlere bavuruyor. Eskiden kullanlan analog tipi takograflarda; sigara izmariti sktrarak makineyi artmak gibi yöntemler kullanlrken, kullanlmas zorunlu hale getirilen yeni model dijital takografladaysa, uzaktan kumanda ve farkl kiilere ait ehliyetlerle ile veriler deitiriliyor. Bu yöntemlere; hz snrlarn amak ve normalde 4,5 saatte bir verilmesi gereken molalar vermemek, tek bir oförün 9 saat sonunda yolculuu sonlandrmamas için bavuruluyor. Hangi yol olduuna göre deimekle birlikte otobüsler için hz snr 80 ile 100 km olarak deiiyor. Bir oförünse, maksimum 4,5 saatte bir 45 dakika mola vererek, en fazla 9 saat yol gitmesi gerekiyor. Takograflarda yaplan hileler ile bu veriler deitiriliyor. Bu tarz yöntemlerle takograf verilerinin deitirildii ortaya çkmas halinde oföre idari para cezas uygulanyor. Takograf verilerinin deitirilmesine sebep olan düzenekleri kuranlara ise çeitli yaptrmlar uygulanyor.

KUMANDALI SSTEMLE YOLDA GDERKEN STRAHATTE GÖSTERYORLAR

Takograf yetkili servisi sahibi Serdar Akyüz, Eskiden takograflarda çok hile oluyordu. Sigara izmariti koyarak yanltyorlard. Yeni takograflar dijital olduu için öyle bir sistem yok, bu sefer de bakasnn ehliyetini kullanyorlar. oförler stanbul içinde tüm gün araç kullanyor, uzun yola çkarken ehliyetini takyor. Ehliyet yeni taklm ama oför yorgun. Kumandal bir sistem var, araç yolda giderken kumandaya basyor, araç istirahatte gözüküyor, yola gitmemi gibi gözüküyor. Bu kumanda sistemini bize soranlar oluyor öyle bir sistem yok u anda bize bu kumanda sistemini soranlar oluyor diye konutu.

ERZURUMA 3 EHLYET LE TEK OFÖR GDEBLYOR

Serdar Akyüz oför, 9 saat yol gidiyor, ehliyeti alp bakasnn ehliyetini koyarak devam ediyor. çift ehliyet kullananlar var. Mesela oförler buradan Erzuruma 3 ehliyet ile gidebiliyor. Tek oför 3 ehliyet kullanyor, arkadann, einin, dostunun ehliyetini alm gidebiliyor. Öyle adamn cebinden 3 tane ehliyet çkan var dedi.

ESK TAKOGRAFLAR MUAYENEDEN GEçEMEZ

Takograf yetkili servisi sahibi Akyüz Bunlar eski takograflar. Eski takograflar, hala kullananlar var, bunlar yasal olarak geçerli deil. Muayeneye giderse bu takografla araç ar kusurlu saylr. Bunda kayt yok, sadece kada kaydediyor. Dijital takografta, beyine kaydediyor bir sene boyunca silinmiyor. Eski takografta kad yrttn zaman kayt gider. Mesela buraya bir parça yaptrrsa araç 80i geçmemi gibi olur eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git