Tammah aşireti üyeleri barıştı!

Aralarında husumet bulunan tammah aşiretine mensup akraba aileler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik'in katıldığı yemekte barıştırıldı.

Haberler 27.11.2016 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada aralarnda husumet bulunan akraba iki aile, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk çelik ve kanaat önderlerinin giriimiyle bartrld.

Tammah Airetine mensup Demir ve Bulut aileleri arasnda yaklak 7 ay önce çkan ve iki kiinin ölümüyle sonuçlanan kavgann ardndan, taraflar arasnda husumet balad.

Bölgedeki kanaat önderlerinin giriimleri sonucu bir araya gelen iki ailenin büyükleri barma karar ald.

Bunun üzerine aileler, bir restoranda Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk çelik ve anlurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile airet mensuplarnn da katld bar yemeinde bir araya geldi.

çelik, burada yapt konumada, ailelerin barmasndan memnuniyet duyduunu belirterek, benzer olaylarn bir daha yaanmamasn istedi.

ALELERN BARIMASI

Aileleri gösterdikleri özveriden dolay tebrik eden Bakan çelik, unlar söyledi:

Airet arasnda yaanan bu gibi olaylar kimse istemez ama anlurfamzda hakikaten benim çok üzüldüüm bu hadiselerin yaanmas inann derinden bizi kahrediyor. Hep dua ediyoruz, Cenab Hakka yalvaryoruz, son olsun artk bu, bir daha bu üzücü eyleri yaamayalm temennisinde bulunuyorum. Hepimize geçmi olsun diyorum, Allah geleceimizi aydnlk klsn temennisinde bulunuyorum. Can Allah tarafndan verilir, can alacak olan Cenab Haktr, yani bu ana prensibi kulamza küpe etmemiz gerekiyor. Bu hayat meselesi Cenab Allah tarafndan bize böyle tanzim edilmi, onun için yaadmz üzüntüler var, sevinçler var, hepsinin birlikte yayoruz.

Üzüntülere son verecek bir irade ortaya koymamamz gerekiyor, yeteri kadar etrafmzda milletimizi, devletimizi üzen hadiselerle kar karyayz, yeteri kadar insanlarn maduriyetlerine ahit oluyoruz. diyen Bakan çelik, sözlerine öyle devam etti:

Hiç olmazsa içimizdeki aile gücümüzü, aile bütünlüümüzü korumaya gayret edelim. Airetler çok önemli bunun kymetini bilelim bu büyük ailenin olumsuzluklarla deil olumlu yönlerle anlmas için el birlii yapalm, gönül birlii yapalm, birbirimizi Allah için sevelim temennisinde bulunuyorum.

Konumann ardndan tokalaan ve sarlan aile üyeleri, Bakan çelike teekkür etti.

Yaplan duann ardndan, iki ailenin mensuplar birlikte yemek yedi.

Ana Sayfaya Git