Tapu'da Neler Oluyor?

Diyarbakır Tapu ve Kadastro Müdürlüğü müfettiş kıskacına alınırken, 9 personel açığa alındı. Silvan, Bismil ve Diyarbakır merkez bağlantılı tapulama ve arazi istimlakında, milyonlarca liralık yolsuzluk yapıldığı iddia ediliyor.

Haberler 23.09.2017 - 12:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzun bir süredir, rüvet, yolsuzluk ve usulsüzlük iddalaryla gündeme gelen Diyarbakr Tapu ve Kadastro Müdürlüü, müfettiler tarafndan kskaça alnarak, kapsaml soruturma balatld. Diyarbakr merkez, Silvan ve Bismil ilçe Tapu Müdürlüündeki çok sayda dosyaya el konulurken, 9 personel aça alnd. Silvan Barajn rezerv alanndaki arazilerle ilgili de yolsuzluk olduu iddia ediliyor.

ddialara göre, Diyarbakr Tapu ve Kadastro Müdürlüünde rüvet ve usulsüzlüklerin yapld yönündeki iddialar üzerine Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüü Tefti Kurulu Bakanlnca, çok sayda müfetti görevlendirildi.

MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Üç ayr grup eklinde soruturmay yürüten müfettilerin yapt ilk incelemede, Diyarbakr Kadastro Müdürü . B. görevden uzaklatrld. Bismil ilçesinin eski, imdiki Balar lçe Tapu Müdürü de görevden alnrken, daha önceden 7 Bismil lçe Tapu Müdürlüünün 7 personeli de Bismil Kaymakaml tarafndan daha önce yürütülen soruturma kapsamnda görevden el çektirildi. Kadastro Müdürü ve Balar Tapu Müdürünün aralarnda bulunduu 9 kiinin görevden uzaklatrlmas sonras yeni soruturma ve iddialar gündeme gelmeye balad.

BÜYÜK OPERASYON KAPIDA!

Görevden uzaklatrlan personel hakknda soruturma da balatlrken, olayn Diyarbakrn en büyük ilçesi olan Bismilde yaplan toplulatrma ve tapu ilemlerindeki yolsuzluktan kaynakland bildirildi. Yetkililerden alnan bilgiye göre, müfettilerin tank ve madur ifadelerinden sonra çok daha büyük bir operasyonun, adli yönden gelebileceini ifade etti.

MLYONLARCA LRA ZARAR

Tapudaki büyük yolsuzluk iddiasnn Bismil ilçesinde gelime aksnda bulunan ve arazi dönümünün 300-400 bin TLlerde olduu ifade edilen Tezekli ve Köseli mahallelerindeki arazilerin, toplulatrmasyla ortaya çkt. Diyarbakr Kadastro Müdürü . Bin mevzuata aykr olarak Bismil Kaymakamlna yanl bilgiler vererek yüklenici firmann bütün hak edilerini almasna ramen bu iki mahalleyi programdan çkarmak için Bismil Kaymakamlndan olur ald. Ancak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüüne bal 7. Bölge Müdürlüünce yaplan ilemin mevzuata aykr olduu ve devletin binlerce liralk zarara uratldn belirlemesi üzerine ilem durduruldu. ki mahallenin programdan çkarlma amacnn rüvet dair olduu öne sürüldü.

SLVAN BARAJI

Lice ilçene bal Ky ve Türeli Mahallelerinde devam eden ilk tesis kadastro çalmalarnda DS 10. Bölge Müdürlüünün, en büyük projesi olan ve Diyarbakr için hayat öneme sahip olan Silvan Barajnn rezerv alanndaki bu iki mahallede de devleti zarara uratacak ekilde, yolsuzluk yapld ifade edildi.

KISA SÜREDE YÜKSEL

9 kiinin görevden el çektirilmesi ve yeni yolsuzluk ile usulsüzlük dosyalar inceleme alnan Diyarbakr Kadastro Müdürü . Bnin, ksa sürede bölge müdürlüü görevine getirilmesi de dikkat çekiyor. Milli Eitim bünyesinde memur iken sonradan üniversiteyi bitirerek Mardin l Özel daresine mühendis olarak görev yapan, ksa süre sonra TKGM tara birimi Mardin Kadastro Müdürlüüne mühendis olarak geçi yapt.

Daha sonra TKGM Elaz Bölge Müdürlüüne Bölge Müdür Yardmcs olarak atanan .B. bir ay sonra rnak Kadastro Müdürü olarak atamas yapld. Bir yl sonra, Diyarbakr Kadastro Müdürülüüne atanan .Bnin hzl yükselii de, soruturma kapsamnda deerlendiriliyor.

Ana Sayfaya Git