Tarih günde tarih yazdık!

Demokrasi nöbetine 7'den 70'e akın eden Diyarbakırlılar "tarihi günde tarih yazdık" diyerek, "Türk'ü, Kürt'ü, Diyarbakırlısı, İstanbullusuyla tek yürek tek beden olarak meydanlardayız" dedi.

Haberler 17.07.2017 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokrasi nöbetinde toplanan onbinlere konuan Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Vatandalarn dimdik duruunun ve meydanlar dolduruunun hainlere ders olmasn dileyerek, Diyarbakrn bugün bir tarih yazdn kaydetti. 15 Temmuz ehitler Parknda nöbet için toplanan vatandalar 15 Temmuz gibi menfur bir hadisenin daha yaanmamas temennisinde bulundu

Vatandalardan Andiç Bir daha darbe olmasna izin vermeyeceiz. FETÖ ve baka terör örgütlerine taviz vermeyeceiz. Türkü, Kürtü, Diyarbakrls, stanbullusuyla tek yürek tek beden olarak meydanlardayz

Asker kyafetiyle nöbete gelen vatandalardan Yayan Asker de polis de bizim evladmzdr. Bir kasa domatesten bir tane çürük çkt diye o kasay çöpe atmayz. Biz bunu göstermek için buradayz. Her asker vatan haini deildir

Diyarbakrda 15 Temmuz anma program düzenlenen yürüyüe katlan vatandalar, 15 Temmuz ehitler Parknda demokrasi nöbetine katld. Nöbetin yapld parkta, salk ekipleri çadr kuruarken, katlmclara yemek ikram edildi. ehitler Parknda yaplan Demokrasi Nöbeti etkinlii için geni güvenlik önlemleri alnrken, ses ve görüntü sistemleri kuruldu. Alanda toplanan vatandalar ellerinde Türk bayraklar ile demokrasi nöbeti tuttu. Vatandalar, böyle hain bir darbe giriimin bir daha yaanmamas temennisinde bulundu.

TARH BR çOKU NÖBETTEYD

Merkez Kayapnar ilçesindeki 15 Temmuz ehitler Parknda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinleri kapsamnda demokrasi nöbeti tutmak için bir araya gelen onbinlerce vatanda, ellerindeki Türk bayraklarn sallayarak, söylenen arklara cokuyla elik etti.

Diyarbakrda 15 Temmuz ehitler Parknda Kuran- Kerim tilavetinin ardndan l Müftüsü Burhan liyen dua etti. Vali Hasan Basri Güzelolu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann çarsyla balayan nöbetin hayrl olmas temennisinde bulundu. Vatandalarn dimdik duruunun ve meydanlar dolduruunun hainlere ders olmasn dileyen Güzelolu, Diyarbakrn bugün bir tarih yazdn kaydetti.

DYARBAKIR GÜN TARH YAZDI

Güzelolu, öyle konutu: Meydanlarda, sokaklarda, evlerde, balkonlarda anl bayramza inancyla ve imanyla Diyarbakr bir tarih yazyor. Tpk bir yl önce 15 Temmuz ihanet ve hain darbe giriiminde bu ülkenin her bir köesinde imanyla meydanlar dolduran tanka, topa ve tüfee sadece imanl gösüyle durarak onlarn karsnda imanyla ve dik duruuyla onlar alt eden bütün kahramanlar gibi Diyarbakrn kahraman evlatlarna da selam olsun. Sizler bu dik ve onurlu duruunuzla bu vatann bölünmeyeceini, birlik ve beraberliimizin sonsuza kadar bölünmeden gideceinin ve Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olacann en güçlü göstergesisiniz. mannz ve duruunuzla bu ülkenin gelecee kararl ve emin admlarla yürüyüünün ylmaz temsilcilerisiniz.

Bir yl önce hainlerin kurunlaryla ehadete yürüyen 15 Temmuz ehitlerini ve tüm ehitleri rahmetle andn ifade eden Güzelolu, gazilere de salk diledi.

ehadetin çok büyük makam olduunu aktaran Güzelolu, öyle devam etti: Bir yl önce bu meum gecede bu milleti alt edeceini, Cumhurbakann, Meclisi ve devleti yok edeceini düünen hainler Türk milletinden inanlmaz ve beklemedikleri bir ders aldlar. Bu dik duru bizim birlikte yaamamzn ve gelecee kararl yürüyüümüzün en büyük güvencesidir. Bilinmelidir ki; bu milletin her bir ferdi, evlad söz konusu olan devlet, millet, bayrak ve ezan olduu zaman dier bütün ehitler gibi bu onurlu duruun yenilmez temsilcileridir. Bizim inancmzn en büyük makam ehadettir. Cenab Allah Kuran- Kerimde ehitler ölmez diyor.

Güzelolu, Türkiyenin geleceinin dünden daha güçlü geçtiini belirterek, hainlerin, ibirlikçilerin her türlü terör unsuru ve fesat yuvas temsilcilerinin karsnda millet ve devletin kararllkla durduunu ve mücadele ettiini bildirdi.

Konumalarn ardndan alandaki vatandalar Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann konumasn alana kurulan iki büyük ekrandan canl izledi. Demokrasi nöbetine Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, 7. Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammed Akar da katld.

KIZILAYA KAN YARDIMI

Parkta Kzlay tarafndan kurulan çadrda, baz vatandalar da kan verdi. Ei ve çocuuyla demokrasi nöbetine gelen vatandalardan Süleyman Andiç, geçen yl darbe giriimine kar meydanlarda olduu gibi bu gece de nöbette olduklarn belirtti. 15 Temmuz zaferi için daima meydanlarda olacaklarn kaydeden Andiç, konumasn öyle sürdürdü:

Ülkemiz için hayrl olmasn istiyoruz. Bu zafer tüm halkmzn ve milletimizin zaferidir. Eim ve çocuumla geldim buraya. Geçen senede buradaydk. Her zaman da bu meydanlarda olacaz. Bir daha bir 15 Temmuz yaamamak için meydanlarda olacaz. Bir daha darbe olmasna izin vermeyeceiz. FETÖ ve baka terör örgütlerine taviz vermeyeceiz. Türkü, Kürtü, Diyarbakrls, stanbullusuyla tek yürek tek beden olarak meydanlardayz.

Vatandalardan Mizbah Herdem ise bir daha böyle menfur bir hadisenin yaamamas temennisinde bulunarak, Bir daha Allah böyle bir darbe yaatmasn. Yaanmayacak da inallah. Zafer slamndr ve inananlarndr. çapulcularn deil. Bu millet böyle inand müddetçe zafer onlarndr. Allah bizi hak yoldan ayrmasn. Allah bu birlik ve beraberliimizin devamn nasip etsin. ifadelerini kulland.

BR DAHA O GÜNLER YAANMASIN

Rabbim o günü bir daha göstermesin. Hiçbir dümanmza frsat vermesin. diyen katlmclardan Hacire Kaplan da Diyarbakrda demokrasi nöbetinde olduunu anlatt. ehitlere Allahtan rahmet dileyen Kaplan, Bu vatan için cann veren vatandalarmz saygyla anyorum. Meydanlarmzda Türk bayra görmek müthi bir duygu. diye konutu.

Asker kyafetiyle nöbete gelen vatandalardan Emrah Yayan, Asker de polis de bizim evladmzdr. Bir kasa domatesten bir tane çürük çkt diye o kasay çöpe atmayz. Biz bunu göstermek için buradayz. Her asker vatan haini deildir. Her polis de her birey de öyle. Askerimiz ve polisimiz her zaman yan yanadr. Biz halk olarak hep onlarn destekçisi olacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git