Tarih ve lüks iç içe satışta!

Sur’da inşa edilen betorname tipi evler, emlak sitelerinde 600 ila 1 milyon TL arasında “Tarih ve Lüks iç içe" ibaresiyle satışa çıkarıldı.

Haberler 29.01.2021 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer alan Diyarbakrn tarihi Sur ilçesinin Ali Paa Mahallesinde, çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan kentsel dönüüm projesi balatld. Yasan sürdüü 6 mahalle ile yasak kapsamna dahil edilmeyen Alipaa Mahallesinde geçen 5 yllk süre zarfnda, 334ü tescilli olmak üzere 3569 yap ykld.

SATILIK VLLA

Yklan yaplarn yerine ina edilen betonarme tipi evler, emlak sitesi Sahibinden.com üzerinden 600 ila 1 milyon TL arasnda sata çkarld. Surda yaayan mülk sahiplerine 50 ila 100 bin TL arasnda ödeme yapldktan sonra ina edilen evlerin, Satlk Villa eklinde ilana verilmesi dikkati çekti. lan sayfalarnda, Tarih ve Lüks iç içe Diyarbakrn yeni yüzü ibaresiyle sata sunulan evlerin, iç ve d dekorasyon fotoraflarna da yer verildi.

Geleneksel Sur mimari dokusuna aykr ekilde ina edildii gerekçesiyle tepkilere neden olan söz konusu yaplar, kentteki sivil toplum örgütleri tarafndan cezaevine benzetilmiti.

Ana Sayfaya Git