Tarihi camilere hijyenik ortam!

Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi "Camilerimize ilk kez kadın eli değmiş oluyor. Bu sayede Sur içinde bütün camilerimizin ince temizliğini yapıyoruz. Vatandaşlarımızın çok daha hijyenik ortamlarda ibadetlerini yapmalarının sağlıyoruz"

Haberler 01.01.2021 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn kültür ve ticaret merkezi Sur ilçesindeki tarihi 38 camide temizlik çalmas balatld.

Sur Belediyesi Temizlik leri Müdürlüüne bal, içerisinde kadnlarn da bulunduu ekipler, balatlan çalmayla tarihi ilçedeki 38 camide temizlik yapyor.

Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, Lala Kasm Bey Camisinde yaplan çalmalar denetledi. çiftçi, burada gazetecilere yapt açklamada, görevi devraldklar bir yl süresinde hizmet odakl ve devletin kaynaklarnn her bir kuruunun doru kullanlmas yönünde bir çaba içerisinde olduklarn söyledi.

Bir yllk sürede yaptklar çalmalarla belediyenin, mali ve personel altyapsn önemli oranda düzelttiklerini ve borçlar azalttklarn aktaran çiftçi, belediyenin en temel görevi olan temizlik çalmalarnn yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde daha da önem kazandn belirtti.

TARH CAMLERE HJYENK ORTAM

Oluturduklar ekiplerle camileri en ince ayrntsna kadar temizlediklerini ifade eden çiftçi, öyle konutu:

Camilerimize ilk kez kadn eli demi oluyor. Bu sayede Sur içinde bütün camilerimizin ince temizliini yapyoruz. Vatandalarmzn çok daha hijyenik ortamlarda ibadetlerini yapmalarnn salyoruz. Bu noktada çok güzel geri dönüler aldk. Temizlik faaliyetlerimiz devam edecek.

Belediyenin güçlü bir adm atarak daha önce iten çkarlan 130 personeli tekrar ie aldn anmsatan çiftçi, hem personellerin maduriyetinin giderildiini hem de ilçede yllardr süre gelen temizlik sorununu da bu noktada çözdüklerini bildirdi.

Surun yakn tarihteki en temiz dönemini yaadklarn dile getiren çiftçi, Sokaklarmz tertemiz. Arkadalarmz 7 gün 24 saat sürekli caddelerde temizlik yapyor. Yere düen her çöp ksa bir süre içerisinde kaldrlyor ve sokaklarmz temiz. dedi.

HERKESN LGSN çEKECEK?

Tarih, kültür ve medeniyetiyle ön plana çkan kentin turizmde ön plana çkmas için youn çaba sarf edildiini aktaran çiftçi, sokak ve caddelerin temizlii konusunda önemli mesafe katettiklerini söyledi.

lçede, metruk yaplarn yklacan, sokak ve cephe yenileme çalmalarna balayacaklarn dile getiren çiftçi, öyle devam etti:

Surun adeta el dememi bir soka kalmam olacak. El birliiyle vatandalarmzn ortak gayretiyle Sur her geçen gün bir önceki günden daha güzel olacak. Bütün dünya milletlerine hizmet edecek. Bu tarihi mekan yine çok daha güzel, çok daha huzurlu, temiz bir ekilde tarihine uygun bir ekilde hizmet verecek. Sur, önceki kötü imajnn çok daha ötesinde herkesin ilgisini çekecek bir ehir haline gelecek.

Ana Sayfaya Git