Tarihi dedikleri defteri 50 bin dolara satacaklardı

Diyarbakır'a toprağa gömülerek eskitilmiş sahte defteri tarihi diyerek Adana'da 50 bin dolara satmak isteyen 2 kişi 30 kilo uyuşturucuyla yakalandı. Şüpheliler tutuklandı.

Haberler 11.11.2016 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolunda uygulama yapan Uyuturucuyla Mücadele ubesi ekiplerinin durdurduu otomobilin yakt deposunda 30 kilo uyuturucu ile el yazmas ceylan derisi görünümlü defter ele geçirildi. Uyuturucuyu Diyarbakrdan stanbula götürdüklerini itiraf edip, tarihi defteri de 50 bin dolara satacaklarn söyleyen kaçakçlar Cavit B. ile Sefer K. çkartldklar mahkemece tutukland.

TOPRAKTA ESKTLM

Ele geçirilen defter ise incelenmek üzere Müze Müdürlüü görevlilerine teslim edildi. Hristiyan tarihinde çok önemli bir yere sahip olduu ileri sürülün ceylan derisine el yazmas olduu söyleyen ve üzerinde Haç ile Meryem Ana figürü bulunan defterin Müze Müdürlüündeki incelenmesi tamamland. Kaçakçlarn tarihi diyerek 50 bin dolara satacaklarn söyledikleri defterin hiçbir deeri olmad ortaya çkt. Tarihi görünüm vermek için hazrlanan defterin eskitmek için de topraa gömülüp bir süre bekletildii belirlendi.

Ana Sayfaya Git