Tarihi değirmen muhafaza altında

Büyükşehir Belediyesi tarihi değirmeni muhafaza altına aldı

Haberler 06.06.2020 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Sur ilçesi snrlarnda Millet Bahçesinde yer alan tarihi deer tayan tescilli, mülkiyeti belediyeye ait olan ve izinsiz ekilde igal edilen deirmeni boaltarak muhafaza altna ald.

Zabta Daire Bakanl, Sur ilçesi eyhname Mahallesi snrlar içinde yer alan mülkiyeti Diyarbakr Büyükehir Belediyesine ait tarihi deer tayan, tescilli olan ve izinsiz ekilde igal edilen deirmeni muhafaza altna ald. eyhname Mahallesi Millet Bahçesinde bulunan tarihi deirmenin izinsiz ekilde igal edilmesi üzerine harekete geçen zabta ekipleri, Emniyet Müdürlüü ile birlikte tarihi deirmeni boaltarak igali gerçekletiren ahs alandan uzaklatrd.

Müzeler müdürlüüne

Büyükehir Belediyesi mar Dairesi Bakanlna bal KUDEB ube Müdürlüü, Harita ve Kamulatrma ube Müdürlüü, Diyarbakr Müze Müdürlüü ile Diyarbakr Kültür Varlklarn Koruma Bölge Kurulu Müdürlüüyle yaplan ortak inceleme neticesinde tarihi deer tayan eserlere el konuldu. Tarihi deirmen igaline son verilen çalmada ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altna alnmak üzere Müzeler Müdürlüüne teslim edildi.

Ana Sayfaya Git