Tarihi Geçit Kazıda Çıktı

Çermik İlçesi'nde, Çüngüş yolu üzerinde halı saha için yapılan kazı sırasında, tarihi kaleden Sinek Çayı'na inen bir mağara geçit bulundu.

Haberler 26.08.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Definecilerin tahrip ettii maarann göçük nedeniyle toprakla dolduu görülürken, maarann giri kapasnda o döneme ait figür ve çizimlere rastland.

çermik lçesinde, çüngü yolu üzerinde bulunan ve gayrimüslimlerin uzun yllar önce mezarlk olarak kulland alann bitiiindeki kaleden, Sinek çayne inen bir maara geçit bulundu.

MAARA BULUNDU

çermikli bir iadamnn, hal saha ve sosyal tesis yapm için balatt kaz srasnda tarihi maarann ortaya çkmas üzerine inaat ve kaz çalmalar durduruldu. Girii çok geni olan ve giriinin her iki tarafndan o döneme ait çeitli figür ile çizimlerin bulunduu maarann, definecilerin yapt kazdan kaynakl göçükler nedeniyle toprak ve molozlarla dolduu görüldü.

SNEK çAYINA NYOR

Giriinde ve içerisindeki duvarlarda haç iaretleri bulunan maarann o dönemlerde hem gizli geçit, hem de ibadet yeri olarak kullanld tahmin ediliyor.

BAKANLIK EKPLER

Tarihi kaleden Sinek çayna inen geçitin ortaya çkmas, ilçe sakinleri arasnda da heyecanla karland. lçenin turizm anlamndaki tantmna büyük katk salayacana inanlan maara geçitte gerekli inceleme yaplmas için Kültür ve Turizm Bakanlndan ekipler bekleniyor.

Ana Sayfaya Git