Tarihi geçmiş gıda ürküttü

Ak Partili Bağlar Belediyesi’nin gerçekleştirdiği gıda denetimlerinde son kullanma tarihi geçen beyaz peynir, turşu ve pirinç unu tespit edilerek imha edildi.

Haberler 01.06.2021 - 01:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediyesi Salk leri Müdürlüüne bal gda denetim ekiplerinin koronavirüs döneminde yaygnlatrd denetim ve kontrol çalmalarnda vatandalarn gda saln ihlal edenlere yönelik mücadelesini sürdürüyor. Sofralarmzn deimez gda ürünleri olan pirinç unu, turu ve beyaz peynir gibi ürünleri vatandaa satmaya çalan iletmeler yaplan denetimlerle tespit edilerek ürünlere el konuldu, aralarnda zincir marketlerin de bulunduu iletmeler hakknda yasal ilem uyguland. Son kullanma tarihinin yan sra gda yönetmelii be kurallarnn da açkça ihlal edildii tespit edilen ürünlerin imhas daha sonra gerçekletirildi.

Koronavirüs döneminde gda salnn önemi artarken, konuyla ilgili olarak belediyeye yaplan ikayetlerde de ciddi bir art olduu kaydedildi.

Hassasiyet Bekliyoruz

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun talimatyla oluturulan gda denetim ekipleri, bir yandan gelen ikayetleri kayt altna alarak hemen harekete geçerken, dier yandan da ilçenin her bölgesinde denetimlere çkarak vatandalara yönelik maduriyet olumasnn önüne geçmeye çalyor.

Gda sal ile ilgili çok titiz ve hassas davrandklarn belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu,Tüm iletme ve esnaflarmzdan kurallara riayet etmelerini istiyoruz. Salk konusu hepimizin öncelikle dikkat etmesi gereken bir konudur. Hayati derecede önem tayan bu konuda vatandalarmzn saln korumak için önlemlerimizi almaya devam edeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git