Tarihi İçkale'de sanat musikisi eşliğinde defile

Olgunlaşma Enstitüsü ile Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ekipleri, restore edilen tarihi İçkale'de sanat musikisi eşliğinde Ulu Camii ve Mezopotamya temalı defile düzenledi.

Haberler 08.10.2017 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet Klasik Türk Müzii Korosu ve Diyarbakr Olgunlama Enstitüsünün ortaklaa yapt ve koro efi Tanju Demirkol yönetiminde gerçekletirlen koronun açl konseri, geleneksel kyafet defilesiyle, Sur lçesinde bulanan tarihi çkalede yapld.

ÖRENCLERN EL EMEE SERGLEND

Olgunlama Enstitüsüsü bünyesinde yer alan örencilerin diktikleri ve adna tarihi Ulu Camii ile Mezopatamya olarak tanttklar giysiler, mankenlerin giyimiyle müzik eliinde tantld. çok sayda kiinin izledii etkinlikte, defile sonras Devlet Klasik Türk Müzii Korosunun ezgileri tarihi mekanda gösterime sunuldu.

SANAT MUSKS ELNDE DEFLE

Diyarbakr Devlet Korusu Müdürü Derya Akkoç, koro olarak sezona verdikleri konser ile baladklarn, bu etkinlii tarihi bir mekanda yapmak için çkaleyi tercih ettiklerini söyledi. Akkoç, Sezonun açln tarihi mekanda yaparken, olgunlama enstitüsünün el emei, göz nuruyla yapt kyafetleri etkinliimizde sergilemek istedik. Hem müzii, hem el emei, göz nuru olan motifleri hem de tarihi bir araya getirip, seyircilere görsel bir ölen yapmay amaçladk dedi.

DYARBAKIR SANATLA ANILSIN

Kentin geleneksel el sanatlarn yaatmak ve gelecek nesile aktarmaya çalan bir kurum olduklarn anlatan Diyarbakr Olgunlama Enstitüsü Müdürü irine Eronat da, kurumlarn bünyesinde çalma yürütenlerin ürettii giysileri müzik eliinde tanttklarn söyledi. Hazrlanan kyafetlerin Ulu Camii ve Mezopotamya temal olduunu dile getiren Eronat, bu tür etkinliklerle Diyarbakr terörle anlmaktan kurtarmay amaçladklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git