Tarihi Kentler Birliği Şanlıurfa'da buluşacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi, Tarihi Kentler Birliği toplantısının, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Şanlıurfa’da yapılacağını açıkladı.

Haberler 19.09.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarihi Kentler Birlii Bakan ve anlurfa Büyükehir Belediyesi Bakan Nihat çiftçi, Tarihi Kentler Birliinin Kültür ve Turizm Bakan

Mehmet Nuri Ersoyun katlmyla anlurfada buluacan belirtti.

anlurfa Büyükehir Belediyesinin eref salonunda basn mensuplaryla bir araya gelen çiftçi, dün itibariyle balayan 2018- 2019 eitim-öretim ylnn hayrl olmasn temenni ederek, gündemdeki eitim-öretim dönemini ve Tarihi Kentler Bulumasna yönelik yaplan çalmalar deerlendirdi.

Tarihi Kentler Birlii anlurfada buluacak

anlurfada yaplacak olan Tarihi Kentler Birliinin bulumasnn ayrntlarna yer veren çiftçi, 460 üyesi bulunan birliin cuma günü kentte bir araya geleceini belirterek, 2 bin yllk tarihi geçmii bulunan anlurfann tantmnda önemli bir rol alaca bulumada 370 belediyenin katlm göstereceini söyledi.

çiftçi, Bildiiniz üzere Tarihi Kentler Birliine Bakanlk ediyoruz. 460 belediyemizin katlm gösterecei anlurfa bulumas, Tarihi Kentler Birliinin meclis toplantlar ve alan gezileri cuma günü itibariyle ilimizde balayacak. 12 bin yllk bir ehir olarak bu program bizler için çok önemli. Tarihi ve kültürel varlmz açsndan illerden gelen bakanlarmz burada arlamak ehir olarak büyük bir gurur kaynadr. dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy anlurfaya gelecek

Düzenlenecek buluma programlarnn bir ksmna Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoyun da katlm göstereceini ifade eden çiftçi, Cuma günü saat 19.00da Nevali Otelde açl konumalar ile balayacak olan programmz cumartesi günü Tarihi Kentler Birlii Meclis Toplants ile sürdürüyoruz. ehrimizin bu derin yapsn ve tarihini anlatacak bir sunum gerçekletirdikten sonra da cumartesi oturumlar kapatp alan gezisine gitmeden önce Kültür ve Turizm Bakanmz Mehmet Nuri Ersoyun programmza katlm olacak. Ardndan Bakanmz ve Belediye Bakanlar arkadalarmz ile birlikte ehrimizi gezeceiz ve cumartesi akam da ehrimizin müziini, kültürünü, sanatn ve yemek kültürünü yanstabilecek bir program düzenleyeceiz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git