Tarihi köprü trafiğe kapatıldı

Diyarbakır’da, Osmanlı dönemine ait olan ve 2018'de alınan kararla ağır tonajlı araçların geçişinin yasaklanmasına rağmen sürücülerin kullanmaya devam edip, tahrip ettiği 4 kemerli Dilaver Köprüsü, 'Geçiş yasağına rağmen Osmanlı eseri köprüyü tahrip ettiler' başlıklı haberlerin yankı bulması üzerine, araç trafiğine kapatıldı.

Haberler 03.05.2021 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnar ilçesine 30 kilometre uzaklkta bulunan ve 16nc yüzyln Osmanl dönemi eserlerinden 4 kemerli Dilaver Köprüsü, 2012de Karayollar 9uncu Bölge Müdürlüü tarafndan onarld. Diyarbakr Mardin ve anlurfann baz ilçelerine balayan yol üzerindeki tarihi köprü, 2018 ylnda Büyükehir Belediyesi Ulam Koordinasyon Merkezince (UKOME) alnan kararla ar tonajl araçlarn geçiine kapatld. Geçi yasana ramen tonlarca yük tayan sürücüler, araçlaryla köprüden geçmeye devam etti.

TRAFE KAPATILDI

Ar tonajl araçlarn geçiiyle köprü giriinin sa ve sol bölümleri, tahrip edildi. Bölgede yaayanlarn tepkilerinin Geçi yasana ramen Osmanl eseri köprüyü tahrip ettiler eklinde kamuoyuna yansmas ses getirdi. Büyükehir Belediyesi Ulam ve Trafik Düzenleme Komisyonunca ise 1 Nisandan itibaren köprü, araç trafiine kapatld. Köprünün giri ve çkna yerletirilen yön levhalaryla sürücüler, yan yolu kullanarak, geçi yapmaya balad.

Metina-Der Bakan Aydn Pirinççiolu, köprünün araç trafiine kapatlmasndan duyduklar memnuniyeti dile getirerek, Tarihi köprüyü araç trafiine kapattklar için yetkililere teekkür ediyoruz. Alternatif yol da açld. O yolun asfaltlanmasn bekliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git