Tarihi mekânlar sessizliğe gömüldü

Yeni tip koronavirüs salgınını önleme çalışmaları kapsamında alınan kararla kentte ziyarete kapatılan tarihi ve turistik mekanlar sessizliğe büründü

Haberler 01.04.2020 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnn önleme çalmalar kapsamnda ziyarete kapatlan tarihi ve turistik mekanlarda sessizlik hakim.

Kovid-19 salgnn önleme çalmalar kapsamnda, çileri Bakanlnca 81 il valiliine gönderilen genelgenin ardndan, Birlemi Milletler Eitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Diyarbakr Surlar ve Hevsel Bahçeleri çevresindeki iletmeler kapatld.

Tarihi Sur ilçesindeki çkalede her gün çok sayda yerli ve yabanc turistin ziyaret ettii Hazreti Süleyman Camisi ile 27 sahabe türbesinin bulunduu alan, Diyarbakr Müzesi ve çevresindeki Millet Bahçesinde sakinlik gözleniyor.

Hasan Paa Han ve tarihi Ongözlü Köprü çevresinde bulunan kafe, çay bahçesi ve lokantalarn da faaliyetlerine geçici süre ara vermesi nedeniyle bu alanlarda da sosyal yaam sona erdi.

Cahit Stk Taranc Müze Evi, Ahmet Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi ile Diyarbakr Kültür Evinin de tedbirler kapsamnda geçici süre kapatlmasnn ardndan söz konusu tarihi mekanlarn bulunduu sokak sessizlie büründü.

TARH MEKANLAR SESSZLK

Sur ilçesinde tespih satan Nuri Tunç, insan younluunun azalmasyla i yerini günün belirli saatlerinde ksa süreliine açtn söyledi.

çevrelerinde bulunan tarihi mekanlardaki iletmelerin kapal olduunu dile getiren Tunç, Daha önce burada adeta ine atsan yere dümezdi. O kalabalklar artk yok. nsanlar u anda evinde. ifadesini kulland.

Tunç, bu süreçte insanlarn evinde kalmas gerektiine iaret ederek öyle konutu:

stiyoruz ki en ksa sürede bu virüs ortadan kalksn. nsanlar bunun için üzerine ne düüyorsa yapmas gerekir. Bu sorumluluk bilincinde hareket edilmeli. Temennimiz Rabbimin yardmyla bu virüsü ortadan kalkmas ve toplumun feraha kavumas.

Hasan Paa Hannda esnaf Said Özkal da yasak kapsamnda yer almayan i yerini her gün ksa süreliine açtn belirtti.

Dünyay etkileyen koronavirüs ile mücadele için vatandalarn yetkililerin uyarlarn dikkate almas gerektiini anlatan Özkal, vatandalarn genelinin çarlara uyarak dar çkmadn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git