Tarihi mekanlarda konserler dizisi başlıyor

DTSO’nun “Geçmişin Sesi Amida Konserleri” şiarıyla düzenlediği konserler dizisinin ilki dün akşam dijital platformlarda izleyiciyle buluştu.

Haberler 17.10.2020 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO), Geçmiin Sesi Amida Konserleri iaryla bir dizi konser düzenleyecek. DTSO, MA Müzik sanatçlarnn sahne ald konserler dizisiyle ilgili paylat tantm videosunda, Diyarbakrn kadim tarihi, binlerce yllk müzik kültürü ile dile geliyor. 10 tarihi mekan, 10 esiz konser ifadelerine yer verildi.

Düzenlenecek olan konserlerin ilki, dün saat 20.00de Silvan ilçesi Albat Da eteklerinde bulunan Hasuni Maaralarnda yapld. Hasuni Maaralarnda düzenlenen müzik dinletisinde, santur, keman ve def ile dengbjlik geleneinden günümüze ulaan klamlar seslendirildi.

Hasuni Maaralarndan sonra Zerzavanda piyona dinletisi, Erganide doal ritim orkestras, Keçi Burcunda Tembr dinletisi yaplacak. Dijital platformlarda canl yaynlanacak olan konserler, bugünden itibaren periyodik olarak sürecek. DTSO Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs Erdal Avar, müzik eliinde tarihsel mekanlar sosyal medya hesaplar üzerinden izleyiciyle buluturmay hedeflediklerini söyledi.

KENTN MÜZK POTANSYEL

Avar, Diyarbakrn farkl halklarn yaad çok dilli, çok dinli ve çok kültürlü bir yapya sahip olduuna dikkati çekerek, bu kültürel çeitliliin korunmas, sürdürülmesi ve gelecee aktarlmas için çalmalarn hzlandrlmas gerektiinin altn çizdi.

DENGBEJLK ÖN PLANDA

Dengbjliin 100 yldr bu bölgede yaanm aclar dile getirdiini kaydeden Avar, DTSO dnda bu projede dengbjlerin var olduunu söyledi. Tarihsel dengbejlii ön plana çkarmak ve erbane kültürünün yaylmasn istediklerini sözlerine ekleyen Avar, bu konser dizisinin ilgi olmas halinde devam edeceini ifade etti.

Avar, tüm müzikseverleri DTSOnun sosyal medya hesaplar üzerinden konserleri izlemeye davet etti.

Ana Sayfaya Git