Tarihi mekanlarda ter döktüler!

Diyarbakır'da oryantiring yarışmasına katılan sporcular tarihi mekanlarda ter döktü

Haberler 01.03.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde düzenlenen oryantiring etkinliinin ikinci ayanda 110 sporcu, tarihi mekanlardaki hedefleri, belirlenen sürede bulmak için birbirleriyle yart.

Gençlik ve Spor l Müdürlüünce, tarihi Ulu Cami önünde düzenlenen yarmada, ilçedeki tarihi mekanlara braklan 8 hedefe sporcular, harita ve pusula kullanarak belirlenen sürede ulamaya çalt.

ORYANTRNG YARIMASI

Gençlik ve Spor l Müdürü Nüammer Uslu, gazetecilere yapt açklamada, Valilik ve Sur Kaymakaml i birliiyle düzenledikleri oryantiring etkinliinde amaçlarnn salgn döneminde çocuklar bu sporla tantrmak, onlar bir nebze olsun rahatlatmak olduunu söyledi.

Uslu, bundan sonra da bu tür etkinliklerinin süreceini belirtti.

TARH MEKANLARDA

Gençlik ve Spor l Müdürlüü Oryantiring l Temsilcisi Murat çava, Salgn döneminde ev ortamnda sklan çocuk ve gençlerin açk alanda spor yapmas gerçekten sevindirici. Sporu yaparken tarihi mekanlarmz da tantyoruz. Diyarbakrn zengin kültürünü bu ekilde tantm olmak ayr bir güzellik. dedi.

AK Parti Sur lçe Bakan Murat Unat ise ilçede çok baarl gençlerin olduunu, bu gençlere sahip çkmak istediklerini kaydetti.

Sporculardan Meryem Güreli (14), böyle bir etkinlikte yer almaktan duyduu memnuniyeti dile getirerek, Yar çok güzeldi. Hem tarihi yerleri gezdik hem de kazanmak için çabaladk. diye konutu.

Ana Sayfaya Git