Tartışılan heykeller kaldırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından havalimanı kavşağında yerleştirilen ve tartışma konusu olan karpuz içinde çocuk ve kadayıf tepsisi taşıyan adam heykelleri kaldırıldı.

Haberler 17.05.2021 - 02:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Havaliman kavanda yerletirilen ve tartma konusu olan karpuz içinde çocuk ve kadayf tepsisi tayan adam heykelleri kaldrld.

Büyükehir Belediyesi, Diyarbakr Havaliman Yonca Kavanda yerletirilen halay çeken folklor ekibi, karpuz içinde çocuk, kadayf tepsisi tayan adam heykelleri ve hasr bilezik figürü tartma konusu oldu. Karpuz içinde çocuk heykelindeki yüzün çocuu deil, çinli bir yetikini yanstt tartmalar sosyal medyada çok sayda kii tarafndan dile getirildi. En çok eletirilen karpuz içindeki çocuk heykeli ile kadayf tepsisi tayan adam heykeli, eletiriler üzerine kaldrld.

ÜRÜNLER TEKRAR YENLENECEK

Heykellerin kaldrlmasnn ardndan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi yazl bir açklama yapt. Açklamada Diyarbakr Havaliman Yonca Kavanda yaplan çevre düzenlemesi kapsamnda; alana yerletirilen iki maket hakknda yaplan eletiriler, Diyarbakr Valimiz Sayn Münir Karalolunun talimatlaryla belediyemizin ilgili birimleri tarafndan deerlendirilmi, yaplan deerlendirme sonucu maketler bulunduklar yerden kaldrlmtr. Maket yapmcs, eletirileri dikkate alacak ekilde ürünlerini yenileyecek, ilgili birimlerin onayyla belediyemize teslim edecektir denildi.

MAKETLERE 4 MLYON ÖDEND DDASI YALAN VE FTRADIR

Maketlere 4 milyon lira ödendiiyle ilgili iddialarn aslsz olduuna yer verilen açklamada ayrca, Baz basn yayn organlar ve sosyal medya hesaplarnn, açklamamz ve ulaabildikleri kaytlara ramen, maketlere 4 milyon 412 bin 835 TL ödendii iddias ise yalan ve iftiradr. Bu bedel 11 Mays 2021 tarihinde yaptmz açklamada ifade ettiimiz üzere 170 bin metrekarelik alanda; drenaj hatlar, su depolar, çimlendirme, aaçlandrma, çal ekimi gibi ilerin tamamn içeren ihalenin tutardr. Söz konusu ihale; açk ihale usulüyle yaplm, canl yaynlanm ve en ekonomik teklifi veren firma tarafndan üstlenilmitir. çalmalar devam etmektedir. Duyarllk ve yapc eletirileri için Diyarbakr kamuoyuna teekkür ediyoruz ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git