Tasarrufla araç filosu

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Güzeloğlu, altyapı ve yol yapımında hem zamandan hem de ekonomik tasarruf elde etmek amacıyla eskiyen araç filosunu yenilemeye başladı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Zümrütkent Araç Parkı'nda düzenlenen programda, Diyarbakır'a daha iyi hizmet etmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Kente sundukları hizmetin kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını anlatan Güzeloğlu, Diyarbakır'ı yaşamaktan keyif alınan bir şehir haline getirmek için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti.

Haberler 23.05.2020 - 02:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SA PEK/REMZ ET

DYARBAKIR- Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, altyap ve yol yapmnda hem zamandan hem de ekonomik tasarruf elde etmek amacyla eskiyen araç filosunu yenilemeye balad. 3 yl içinde tüm araçlarn yenilemeyi hedefleyen Büyükehir Belediyesi Yol Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakanl, ilk etapta 53 araç satn alarak tantmn gerçekletirdi.

Araçlarn tantmna l Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, Genel Sekreter Muhsin Erylmaz, Genel Sekreter Yardmcs Vedat Güngör ile l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr ve daire bakanlar ile belediye çalanlar katld.

ÖNEML BR YATIRIMI HAYATA GEçRYORUZ

Belediye olarak vatandalara hizmet etmek ve kenti yaanlabilir hale getirmek için youn bir çalma içinde olduklarn belirten Güzelolu, Bu noktada planladmz önemli yatrmlar hayata geçirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ksa bir süre önce Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarihinin en büyük hem temizlik hem de salk araç altyapsn sunmutuk. Geçmi yllarla karlatrlmayacak kadar yetersiz olan hizmetler, bu yl artk gerçekten çok güçlü ve çok iddial bir araç, personel, altyapsyla insanmza hizmet vermeye balad. 16 bin kilometrekarelik bir büyüklükte ve corafya sorumluluk alannda Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, her yan ve yönüyle gerek kurumsal, gerek personel, gerekse finansal yapsyla çada bir yönetimi hayata geçirmenin heyecann hissetmektedir dedi.

NTELKL VE KALICI HZMET SUNMANIN GAYRET çERSNDEYZ

Millete hizmet etmek ve beklentilerini karlamak gibi bir sorumluluklar olduunu hatrlatan Güzelolu, Bu dorultuda görevlendirdiimiz günden bu yana bütün kurum kapasitemizi bu anlamda çada bir yönetim modeline tamann özellikle altyapdan balayarak en nitelikli ve kalc bir hizmet sunmann gayreti içerisindeyiz. Bugün de sizlerle birlikte mutluluunu paylaacamz özellikle Yol Bakm ve Altyap Daire Bakanlmzn hizmete alaca yeni araçlar ite tam da bu noktada çok büyük bir gücü, nitelikli bir hizmeti, ekonomik ve verimli olarak vatandamza sunma adna önemli bir kazanm içeriyor. Dorusu salkl mali yönetimimizle, bütçe politikamzla, biz bugünler de böylesi büyük yatrmlar Diyarbakra kazandrmann da ayr bir mutluluunu yayoruz ifadelerini kulland.

YEN ARAçLAR EKONOMK TASARRUF SALAYACAK

Yeni alnan araçlarn Diyarbakra nitelikli hizmeti en ksa süre içinde ekonomik anlamda tasarruf salayarak sunacann altn çizen Güzelolu, Bugün hizmete alacamz araçlarn toplam 28 milyon 101 bin 146 Türk Liralk bir yatrm tutardr. Bu araçlarmzla makine parkmz % 26 orannda yenilenmi olacaktr. 3 sene içerisinde planladmz ekilde Yol Bakm ve Altyap Dairemizin bütün araçlar da sfr ve yeni araca dönümü olacaktr. Yani bu yldan itibaren önümüzdeki 3 yl içerisinde bütün araçlarmz en yeni ve yepyeni araçlarla deitirmi olacaz. Bu üphesiz alanda etkinliimizi nitelikli kaliteli hizmet vermemizi ve insanmzn bizden olan beklentisini karlamamz da salayacaktr eklinde konutu.

ARAçLAR 6 BN 261 KLOMETRELK YOL AINDA çALIMA YÜRÜTECEK

Krsal bin 44 mahallede toplam 5 bin 987 ve kent merkezinde de 274 kilometrelik bir yol alarnn bulunduunu hatrlatan Güzelolu, Bütün bu yol alarnda güvenli, standard yüksek, kaliteli ve konforlu bir altyapy gerçekletirmek sorumluluundayz. Bu yl içerisinde planladmz gibi yol yapm, bakm ve onarm ihalelerimiz ile çalmalarmz balayacak. Önümüzdeki 4 günlük sokaa çkma kstlamas süresinde de Büyükehir Belediyesi olarak planlamalarmz yaptk özellikle merkez yerleim 4 ilçe snrlarmz içerisinde acil bakm ve onarm gerektiren yaklak 20 kilometrelik bir alanda yol yapmn gerçekletireceiz. 24 saat esasna dayal sorumlu ve çok youn bir çalma içerisindeyiz dedi.

Her düzeyde i makineleri niteliinde ki araçlarn özellikle altyap çalmalarnda kullanlacan ifade eden Güzelolu, Bizim için çok önemli olan 4 Ekskavatör,3 silindir, 2 Greyder, 6 loder, 3 kazc ve yükleyici, 26 kamyon, 2 kamyonet ve 7 traktörden oluan araç ve hizmet filomuz hayrl ve uurlu olsun. Bir bütün olarak Önümüzdeki dönemde youn bir hizmet seferberliini balatyoruz. çabamz ve heyecanmz Diyarbakra en iyiyi ve en güzeli sunmaktr. Bu noktada bugüne gelmesinde emei geçen bütün çalma arkadalarma bizlere güvenen ve desteini her zaman hissettiren sevgili Diyarbakrl hemerilerime de çok teekkür ediyorum ifadelerini kulland. Güzelolunun konumasnn ardndan kesilen kurbanlklar ile l Müftüsü Yavuz Selim Karabayrn dua etmesiyle araçlar hizmete alnd.

Ana Sayfaya Git