Taşkın tutuklandı

PKK/KCK'nın propagandasını yaparak, sözde "öz yönetim" ilanı için zemin hazırlamaya çalıştıkları iddia edilen ve aralarında DBP Ergani İlçe Eş Başkanı Doku ile Ergani Belediye Meclisi üyesi Taşkın'ın da bulunduğu 9 kişi tutuklan

Haberler 08.04.2016 - 09:26 Son Güncelleme : 08.04.2016 - 09:26

Ergani İlçesinde 5 Nisan günü jandarma ve polisin ortak operasyonu sonucu gözaltına alınan Belediye Eşbaşkanı Aygün Taşkın, meclis üyeleri Sabiha Alçiçek, Hasip Demirtekin, DBP İlçe Eşbaşkanı Şehmus Doku, ESP Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Karakayanın da aralarında bulunduğu 9 kişi, dün Ergani Adliyesine sevkedildi. Savcılıkta ifade veren 9 kişi, daha sonra tutuklanma istemiyle Ergani Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkarılan 9 şüpheli tutuklanırken Diyarbakır D ve E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.

DİYARBAKIR-PKK/KCKnın propagandasını yaparak, sözde öz yönetim ilanı için zemin hazırlamaya çalıştıkları iddia edilen ve aralarında DBP Ergani İlçe Eş Başkanı Şeyhmus Doku ile Ergani Belediye Meclisi üyesi Aygün Taşkının da bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

Ergani Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından tutuklama talebiyle Ergani Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen DBP Ergani İlçe Eş Başkanı Doku ile Ergani Belediye Meclisi üyesi Taşkının da aralarında bulunduğu 9 şüpheli, Türkiye Cumhuriyetine karşı halkı silahlı isyana tahrik etmek ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından tutuklandı.

BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

Yaklaşık 3 ay önce vatandaşlarca yapılan ihbarlar sonucu aralarında Ergani Belediye Meclis üyesi, DBP İlçe Eş Başkanı ve belediye encümen üyesinin de bulunduğu şüphelilerin, köy kahvesinde vatandaşları toplayarak, PKK/KCKnın propagandasını yaparak, sözde öz yönetim ilanı için zemin hazırlamaya çalışan konuşma yaptığı bilgisine ulaşılması üzerine operasyon başlatılmıştı.

Operasyonda, zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 2 av tüfeği, 69 fişek, 4 av tüfeği şok cihazı, av tüfeği alev gizleyen, av tüfeği namlu uzatma borusu, 3 gram esrarla çok sayıda örgütsel içerikli doküman ve kitaplar ele geçirilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır