Tatilde tokada gelmeyin

Ucuz, bedava veya avantajlı vaatler içeren aldatıcı reklamlara, kapora talep eden dolandırıcılara itibar edilmemesi, kimlik, kredi kartı gibi kişisel bilgilerin paylaşılmaması istendi

Haberler 28.04.2022 - 01:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüü (EGM) Siber Suçlarla Mücadele Daire Bakanl, hem Ramazan Bayram tatili hem de tatil ve turizm faaliyetlerinin youn yaand yaz aylarnn balamasnn ardndan tatile çkmaya hazrlananlar dolandrclklara kar uyard.

TATLDE TOKATA GELMEYN

Güvenli internet kullanm için rehberlik amacyla SBERAY projesini hayata geçiren Siber Suçlarla Mücadele Daire Bakanl, tatil plan ya da çevrim içi rezervasyon yaparken sahte site ve linklere dikkat uyarsnda bulundu.

Ucuz, bedava veya avantajl vaatler içeren aldatc reklamlara ve kapora talep eden dolandrclara itibar edilmemesi gerektii belirtilen uyarda, alnabilecek önemler u ekilde sraland:

SBER DOLANDIRICILARA DKKAT

Otel yetkilisi veya çalan olduunu iddia ederek size ulaan kiilerle kimlik, kredi kart gibi kiisel bilgilerinizi paylamayn.

Havale veya EFT ödemelerinde alc hesabn ahs adna deil, ilgili irket hesab adna olduundan emin olun.

Otel iletmesi hakkndaki kullanc yorumlarn inceleyin.

Seyahat acenteleri araclyla gerçekletirilen rezervasyonlarn otel iletmesi aranarak teyit edilmesi gerektii belirtilen uyarda, vatandalarn ktb.gov.tr ve tursab.org.tr adreslerinden bilgi edinebilecei ve yasal acenteleri teyit edebilecekleri aktarld.

Ana Sayfaya Git