Tavuk dürüm ölümü oldu

Diyarbakır’da Afganistan uyruklu göçmen tavuk dürüm için canından oldu

Haberler 12.06.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, hayrsever bir vatandan datt ekmek aras tavuk dürümü alabilmek için yolun karsna geçmek isteyen Afganistan uyruklu göçmene araç çarpt. Ar yaralanan göçmen kaldrld hastanede yaplan tüm müdahalelere ramen hayatn kaybetti.

Avrupaya gitme hayali ile ülkelerinden ayrlan, aralarnda çok sayda çocuun da bulunduu yüzlerce düzensiz göçmen grubunun bu hayali, günlerce yaplan yaya yolculuk sonras Diyarbakr Otogarnda son bulurken, paralar biten ve otobüslerin de almad grup, Diyarbakr-anlurfa yolundaki ehirleraras Otobüs Terminaline snd.

ÜCRETSZ DÜRÜM DAITILDI

Yaam alanlar otogar bahçesi olan göçmenlerin yemek ihtiyac, Kzlay ve hayrsever vatandalar tarafndan karlanyor. Diyarbakrl hayrsever bir vatanda, frsat buldukça otogar önünde bekleyen vatandalara ücretsiz yemek datyor.

TAVUK DURUM ALMAK çN KARIYA GEçNCE OTOMOBL çARPTI

Hayrsever vatanda, bugün de yüzlerce kii için ekmek aras tavuk dürüm yaptrd. Otogar karsnda gelen yemek datm aracn gören mülteciler dürüm paketini almak için topland. Datlan dürümü almak için caddenin karsna geçmek isteyen Afganistan asll göçmene plakas ve markas belirlenemeyen araç çarpt.

AIR YARALANAN GÖçMEN HAYATINI KAYBETT

çarpann etkisiyle kaldrma frlayan göçmeni gören vatandalar durumu 112 salk ve polis ekiplerine bildirdi. hbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alrken, salk ekipleri ise ar yaralanan ve ismi örenilemeyen Afganistan uyruklu göçmeni ambulansla Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine götürüldü. Hastane tedavi altna alnan Afganistan uyruklu göçmen doktorlarn yapm olduu tüm müdahalelere ramen kurtarlmayarak hayatn kaybetti.

Kaza ile ilgili polisin inceleme balatrken, 20 gün önce de Diyarbakr Otogar önünde benzer bir kazann daha yaand ve yemek

Ana Sayfaya Git