Tecavüz sanığına, 'rızası var' gerekçesiyle 2 yıl 11 ay hapis

Diyarbakır'da, 17 yaşındaki kız arkadaşına 4 kez cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla, hakkında 42 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan 26 yaşındaki V.A., 'mağdurun rızası ile cinsel ilişkiye girdiği' gerekçe gösterilerek 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini indirim sebebi sayan mahkeme, cezayı 2 yıl 11 aya düşürdü.

Haberler 19.08.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar lçesinde çocuk bakcl yapan 17 yandaki H.K., 24 Temmuz 2016 günü polise bavurarak, ayn mahallede dönercilik yapan 26 yandaki V.A.nn birden fazla kez kendisine cinsel istismarda bulunduunu söyledi. ikayet üzerine gözaltna alnan V.A. tutuklanrken, olayla ilgili soruturma balatld. 3 ay sonra serbest braklan V.A. hakknda çocuun nitelikli cinsel istismar, Kiiyi hürriyetinden yoksun klma, Konut dokunulmazln ihlal etme ve Reit olmayanla cinsel iliki suçlarndan 42 yl hapis cezas istemiyle dava açld.

RIZASIYLA BRLKTE OLDUK

ddianamenin kabulünün ardndan tutuksuz sank V.A.nn yarglamas Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde yapld. fadesinde madur ile arkadalklar olduunu belirten V.A., Rzas ile birden fazla kez cinsel ilikiye girdik. Eimden boanmam istiyordu. Bunu kabul etmediim için ikayette bulundu.Yann küçük olduunu bilmiyordum. Bilsem ilikiye girmezdim. Zorla birey yapmadm dedi.

ALEME ANLATMAKLA TEHDT EDYORDU

Sank V.A.nn oturduklar mahallede esnaf olduunu belirten madur H.K. ise ifadesinde unlar anlatt:

Bana zarar vereceini düünmüyordum. Beni gezdirmek istediini söyledi. Evden baya uzaklamtk. Beni tenha bir yere götürdü. Eve gitmek istediimi söyleyince üzerime saldrd. ttim, ancak gücüm yetmedi. Zorla cinsel saldrda bulundu. Benim rzam yoktu. Benimle evleneceini söyledi. Evli olduunu bilmiyordum. Evli olduunu örenince uzak durmasn söyledim. Beni sevdiini ve kaçracan söyledi. Beni çardnda gitmeyeceimi söyleyince, yaadklarmz aileme anlatp, beni rezil etmekle tehdit ettii için korkarak evine gittim. Orada cinsel saldrda bulundu. Ei evde olmad için gece beni brakmak istemiyordu. Birgün de evimin kapsn çald. Kapy açtmda elini araya koydu ve içeriye girdi. Burada da cinsel saldrda bulundu. Direndim, ancak rezil olacam düündüüm için baramadm. Babam için sustum. En son tehditle bir arkadann evine çard. Aileme söylemesinden korktuum için her seferinde görütüm. Babamn boynu bökülmesin diye kabul ettim. ikayetçiyim.

Y HAL NDRM LE 2 YIL 11 AY CEZA

Son celsede esas hakknda görüünü açklayan savc, taraflar arasnda gönül ilikisi bulunduunu ve cinsel istismar olaynda madurun rzasnn olmad konusunda kanaat olumadn belirtti. çocuun nitelikli cinsel istismar iddiasyla yarglanan sann, daha az ceza gerektiren Reit olmayanla cinsel iliki suçundan cezalandrlmasn talep eden savc, V.A.nn dier suçlardan ise beraatini istedi. Kararn açklayan mahkeme, sank V.A.y Reit olmayanla cinsel iliki ve Basit konut dokunulmazln ihlal suçundan 3 yl 6 ay hapis cezasna çarptrd. Cezann sann gelecei üzerindeki olas etkilerini indirim sebebi sayan mahkeme, cezay 2 yl 11 aya indirdi. Mahkeme, sann çocua kar cinsel amaçla, kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçundan ise beraatine karar verdi.

Ana Sayfaya Git