Tedavi olmak istiyor!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki Berna Çiftçi, kafatası problemi ve el ile ayak parmakları yapışık dünyaya geldi. Gözleri de dışarıda olan Çiftçi, 12 operasyon geçirmesine rağmen sağlığına kavuşamadı. Yaşıtları gibi güzel görünmek isteyen Çiftçi, yetkililerden kendisine ulaşacak yardım elini bekliyor.

Haberler 13.07.2020 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesi skan Evleri semtinde oturan Berna çiftçi, doutan engelli olarak hayata gözlerin açt. El ile ayak parmaklar yapk ve kafatasnda problem olan çiftçi, 12 kez ameliyat geçirdi. Maddi durumlar olmad için ameliyatlarnn devamn getiremeyen aile, imdilerde omuz kaymas yaayan ve geceleri sancdan uyuyamayan kzlarna yardm edilmesini bekliyor.

BEN BR BABAYIM, YÜREM YANIYOR

Emekli maayla kznn ameliyatlarn yapamadn belirten baba Mahmut çiftçi kznn sanclarnn kendisinin yüreini yaktn söyledi. çiftçi, Kzm Berna çiftçi 21 yanda doutan engelli, kafas yaylyordu ve gözü dardayd. Elleri ve ayaklar yapkt, doktora götürdük onlar da kzmn büyümesi gerektiini 6 yalarnda müdahale edebileceklerini söyledi. Kzm Ankaraya götürdüm, ameliyat ettim. Beyni ameliyat ettik, açtlar gözü dardayd içeri aldlar. Bir yl sonra bir kez daha beyinden ameliyat etmeleri gerektiini söylediler, Ankarada tekrar ameliyat ettiler beyinden fakat gözü tekrar dar aldlar. imdilerde ise ayaklar ve omuzundan dolay gece uyuyamyor. Dirsek kapaklar dönük, omzunun düz olmas için onlarn düzelmesi gerekiyor. Ameliyat etmediimiz sürece omuzlar aa doru inerek sanc yapyor. Maddi durumumuz olmad için, bugünlere kald. imdiye kadar 12 ameliyat geçirdi, maddi durumum yok tedavi edemiyorum. Ben bir babaym yüreim yanyor, kzma yardm edilmesini ve tedavi yaplmasn ac çekmemesini istiyorum dedi.

GÜZEL GÖRÜNMEK STYORUM

21 yandaki Berna çiftçi ise girdii ortamlarda güzel görünmek istediini bunun için tedavisi yaplmas gerektiini belirterek, aclarnn geçmesi için yardm beklediini söyledi.

Ana Sayfaya Git