Tehdit iddiası yalanlandı

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 01.04.2021 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 576nc gününde sürüyor.

Siirtten 14 yandayken kaçrlan aabeyi Zahir için oturma eylemine katlan Yenal Baal, yapt açklamada, terör örgütü PKKya yaknlyla bilinen bir internet sitesinde yer alan tehdit edilerek eyleme katld iddiasn yalanlad.

Aabeyinden haber alamadklarn belirten Baal, kaçrlan aabeyinin peine dütükleri için PKKl teröristler tarafndan darp edildiklerini belirtti.

Aabeyine kavumak için annesiyle eyleme katldklarn bildiren Baal, unlar söyledi:

Benim hakkmda tamamen yalan haber yapmlar. Muhtar, devletin askeri ve polisi tehdit ediyor demiler. Kesinlikle böyle bir ey yok, kendi rzamzla geldik buraya. Gördük ki devlet dadaki çocuklar getiriyor, biz de hem annelere destek hem de aabeyim için geldik. Bunlar bizim moralimizi bozmak istiyorlar, iftira atyorlar. Bunlara prim vermeyeceiz ve çocuklarmz almadan buradan gitmiyoruz.

Daa 15 yanda kaçrlan olu Özkan Aydn için oturma eylemini sürdüren Süleyman Aydn da HDP ile terör örgütü PKKnn ayn amaç uruna çaltn aktard.

Baaln da terör örgütünden aabeyini istedii için eyleme dahil olduunu belirten Aydn, terör örgütüne yakn sitelerin, annelerin eylemini hazmedemedii için yalana bavurduunu vurgulad.

Aydn, öyle konutu:

Biz 219 aile buradayz ve kendi irademizle geldik. çocuklarmz istiyoruz ama maalesef üzerimize iftira atyorlar. 14-15 yandaki çocuklar daa gönderiyorlar ve utanmadan bize iftira atyorlar. Biliyoruz örgüte katlm sfr olduu için eylemimizden rahatszlk duyuyorlar. Sonuna kadar buradayz. HDP çocuklarmz nasl daa götürmüse öyle de getirsin. HDPye destek veren insanlar, onlarn iç yüzünü görsün.

Eylemlerinde kararl olduklarn, 24 evladn terör örgütünden kurtarldn dile getiren Aydn, terör örgütünün kendilerini sindirmeye çaltn ancak onlar dikkate almadklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git