Tehlikeye aldırış etmeden serinliyorlar

Diyarbakır’da sıcak havadan bunalan vatandaşlar düşme tehlikesi olan surların altında uyuyarak serinliyor.

Haberler 07.08.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde vatandalar 41 dereceyi gören hava scaklndan bulanarak surlarn gölgesine akn etti. Tarihi surlarda restorasyon çalmalar nedeniyle ta düebileceini ve bundan dolay sur diplerinde oturmann yasak olduunu belirten tabelalara ramen vatandalar serinlemek için sur diplerini akn etti. Daha önce yklan talara ramen serinlemenin keyfini çkartan vatandalar, tehlikeye aldr etmeden hal sererek yeme içme keyfine bavurdu. Kimi vatandalar ise serinliin keyfini uyuyarak çkard.

TA DÜERSE KURTULURDUK

Sur altnda oturan Mesut Yldrm, tehlikeye ramen oturduunu ta düerse de kurtulacan kaydetti. Yldrm, Evden çktk buraya geldik, kraathanede hastalk var ondan dolay gidemiyoruz. Hava çok scak 50 derece var muhakkak. Tehlike gelmeden önce yukarya baktm, bir ta düerse nasl kurtuluruz diye düündüm dedi.

Ekrem Ik ise, Gücümüz olsayd seyahatte giderdik, mecburiyetten burada oturduk. Buras salam dier yerler çürük, bazen çürük yerlerde oturuyoruz Allah bizi muhafaza etsin, mecbur kalyoruz bazen diye konutu.

TABELA VAR GÖREN GÖRÜYOR

Surlara kar tedbirini alan Mehmet Fatih ise Hastaneden çktm aaç gölgesinde oturuyorum, surlarn dibine girecektim, yukardan ta gelir diye aaç gölgesine muhtaç kaldk. Surlarn gölgesi daha iyi ama tehlikeden dolay aaç gölgesinde kaldk. Tabelalar görebiliyoruz, ta düebilir geçmek yasak diyor, ama kimse görmüyor, ben bir ey söylesem yanl anlayacaklar, gören görüyor eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git