Tek dilekleri evlatlarıdır!

Diyarbakır annelerinin yeni yıldan tek dileği evlatlarına kavuşmak

Haberler 31.12.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak il binas önünde 485 gündür oturma eylemi yapan Diyarbakr anneleri, yeni ylda da çocuklarna kavuma ümidiyle eylemlerini sürdürecek.

Anne Hacire Akarn HDP araclyla daa kaçrlan olu Mehmet Akar için 22 Austos 2019da HDP l Bakanl önünde balatt oturma eyleminin sonuç vermesi, evladna kavumak isteyen dier annelere örnek oldu.

Akarn evladna kavumasnn ardndan Fevziye çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayegül Biçerin 3 Eylül 2019da HDP il binas önünde balatt oturma eyleminde günden güne yeni ailelerin katlmasyla say 182ye ulat.

Diyarbakr anneleri, souk ve scak havaya, yeni tip koronavirüse ve terör örgütü yandalarnn tehdit ve hakaretlerine ramen ylmadan 3 Eylül 2019dan bu yana eylemlerini sürdürüyor.

Tüm Türkiyeye seslerini duyuran ve toplumun birçok kesiminden desteini alan anneler, eylemleri ve güvenlik güçlerinin ikna çalmalar sayesinde 22 ailenin evladna kavumasndan da güç alarak, yeni ylda da eylemlerini sürdürerek çocuklarna kavumay diliyor.

NALLAH 2021DE Hç BR çOCUK DADA KALMAYACAK

Daa kaçrlan kz eyma için Bursadan gelerek evlat nöbetine katlan Türkan Mutlu, AA muhabirine, HDPliler araclyla terör örgütüne kaçrlan üniversite örencisi kz için 1 yl akn süredir il binas önünde olduunu söyledi.

Her gelen evlatla buradaki annelerin yüzünün güldüünü belirten Mutlu, nallah 2021de biz de çocuklarmz bu kapdan alacaz. dedi.

Oturma eylemini sonuna kadar sürdürmekte kararl olduunu aktaran Mutlu, 7 yldr kzna hasret kaldn belirtti.

Mutlu, HDP benim cierimi benden kopard, götürdü. Ceylanm istiyorum. Onu alana kadar da buradan ayrlmam. nallah 2021de hiçbir çocuk dada kalmayacak. Kzm, seni aldklar kapdaym. Sen orada üüyorsun, ben burada üüyorum. Ceylanm kurban olurum dön. ifadelerini kulland.

2021DE BZ DE EVLATLARIMIZA KAVUACAIZ

Vandan 9 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz eyma için oturma eylemini sürdüren Nazl Sancar da yeni yla evlatlarna kavuma ümidiyle gireceklerini dile getirdi.

Allahn izni, devletimizin gücüyle 2021de biz de evlatlarmza kavuacaz. Biz de mutlu olacaz. diye konuan Sancar, evlad için yüreinin yandn aktard.

Kznn kokusuna hasret kaldn anlatan Sancar, öyle konutu:

Herkes uyansn, gelsin evlatlarn istesin. Yüreimiz, canmz yanyor. 9 yldr canmdan bir parça aldlar. Herkes uyansn artk. çocuklar, annelerinin, babalarnn kucana dönsün. Bütün anneleri de buraya davet ediyorum. Gelsinler evlatlarn PKKdan, HDPden istesinler, artk hiç bir annenin yürei yanmasn.

YETER BTSN BU HASRETLK

Anne Fatma Akku ise 2021 ylnn memlekete salk ve huzur getirmesi temennisinde bulunarak, çocuklarn almadan HDP l binas önünden ayrlmayacaklarn vurgulad.

Akku, Tüm çocuklara sesleniyorum. Oras sizin yeriniz deil. Memleketinize, kendi bayranzn altna dönün. Evinize, annenize babanza dönün. Yeter bitsin bu hasretlik. nallah 2021 hayrl olur. Bütün çocuklarmz alrz. diye konutu.

ARTIK çOCUKLARIMIZIN ÜZERNDEN ELLERN çEKSNLER

Daa kaçrlan olu Mehmet için stanbuldan gelerek eyleme katlan anne mmihan Nilifrka da yeni yla evlatlarna kavuma ümidiyle gireceklerini ifade etti.

Biz de onlar gibi kavuuruz, o sevinci biz de yaarz inallah. Eylemimizi sürdürüyoruz. Yaz, k, pandemi demeden devam ediyoruz. diyen Nilifrka, 22 ailenin evladna kavumasnn dier aileleri de umutlandrdn dile getirdi.

Olu Ramazan için oturma eylemine devam eden anne Mevlüde Üçda, yeni ylda eylemdeki bütün annelerin evlatlarna kavumas dileinde bulundu.

Üçda, 2021 ylnda da oturma eylememize devam edeceiz. Olum orada ölse bile bu mücadeleyi brakmayacam. çocuklarmz almadan hiçbir yere gitmiyoruz. Artk çocuklarmzn üzerinden ellerini çeksinler. dedi.

Kocaeliden gelerek daa kaçrlan olu Eren Yalçn için evlat nöbetinde yer alan anne Fadime Aksu, yeni yln hayrl olmasn dileyerek, bütün annelerin evlatlarna kavumasn istediini aktard.

Annelerden Cennet Kabakl, olunun 2015te usta birliine giderken Tunceli-Pülümür kara yolunda PKKl teröristlerce kaçrldn belirterek, nallah 2021 yl uurlu gelir. Tek dileimiz bütün anne ve babalarn evlatlarna kavumas. Biz de inallah o sevinci yaarz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git