Tek istekleri evlatlarıdır!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 22.12.2020 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 476. gününde sürüyor.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyilerini sürdüren annelerden Fatma Akku, kz Songül için aylardr eylemde olduunu ve evlatlarnn HDP il binasndan daa götürüldüünü söyledi.

HDPnin, çarlarna kaytsz kaldn ve onlar görmezden geldiini aktaran Akku, Onlar Kürt milletvekili deil, Kandilin milletvekili. Onlardan ne beklersin. Bizim çocuumuzu onlar götürdü. Benim kzm onlar kaydetti ve götürdü. Bizden ne istiyorlar. Bizim çocuklarmz versinler dedi.

TEK STEKLER EVLATLARINA KAVUMAK

Daa götürülen çocuklara da çarda bulunan Akku, Gelin teslim olun, devlet sizlere ceza vermiyor. Ananza, babanza sizi veriyor. Elinizden kaleminizi alp silah verdiler. Sizi devlete kar kullanyorlar. Annenize, babanza, devletinize düman ettiler. Oras sizin yeriniz deil ifadelerini kulland.

4 yl önce daa kaçrlan olu Mehmete kavuma ümidiyle Ardan gelerek eyleme katlan baba Salih Gökçe de kendi çocuu ve dier ailelerin evlatlarn almadan eylemlerini sonlandrmayacaklarn vurgulad.

HDPnin terör örgütü PKK ile arasna mesafe brakm olmas durumunda olaylarn bu aamaya gelmeyeceini dile getiren Gökçe, HDP, PKKy savunuyor. Bizim çocuklarmz toplayp daa götürüyor. Oluma da her zaman için sesleniyorum, gel devletin efkatli kollarna teslim ol. Bu çocuklar geldi ve hiçbiri ceza almad. Sizi ceza var diye kandryorlar diye konutu.

HDP MLLETVEKLLER MECLSTE KÜRTLER SAVUNMUYOR

Usta birliine giderken, 2015te Tuncelinin Pülümür ilçesinde kaçrlan olu Müslüm için Gaziantepten gelerek, oturma eylemine katlan Songül Altnta, artk dayanacak gücünün kalmadn belirterek, unlar söyledi:

Bunlar çocuklarmz kaçrdlar, brakmyorlar. çocuklar vatani görevine gitmi. Ne haklar var bizim çocuklara bunu yaatmaya? Bizlere bu eziyeti yaatmaya ne haklar var? Onlar bir çocuu bir askeri almlar ama bütün aileyi öldürmüler. Bir aileyi yok ettiler. Ben evime gitmek istemiyorum. Eve gidince olum evde yok. Ben o evi görmek istemiyorum. Olum o evde olmazsa dayanamyorum. Ne uyku uyuyabiliyoruz ne yemek yiyebiliyorum. Olum acaba yemek yedi mi? Olum nerede yatyor acaba? Ne haklar ve bize bunu yaatmaya. Bu kadar zalimlik olmaz. Yeter artk. Kürt partisi kurmular. Kürtlerin haklarn savunacaklar ama ne yaptlarsa Kürtlere yaptlar. Ben Kürtüm siz bana ne yaptnz? HDP milletvekilleri Mecliste Kürtleri savunmuyorlar ama Kürtlere dümanlk yapyorlar.

Ana Sayfaya Git