Tekne turu!

Dicle Nehri üzerindeki, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan, gövde bakımından dünyanın en uzun, güç bakımından ise Türkiye'nin 4'üncü büyük barajı Veysel Eroğlu (Ilısu) Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi nedeniyle su altında kalan Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesinde gezi tekneleri suya indirildi.

Haberler 27.07.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Veysel Erolu (Ilsu) Baraj ve Hidroelektrik Santrali Projesi nedeniyle göl sahasna dönen Hasankeyf ilçesinde esiz manzaralarn ortaya çkt bölgeye gelenler için tur düzenlemek amacyla tekne gezileri sürüyor. Tarihi kalntlar su üzerinde ve yakndan görme frsatn turistlere sunduklarn aktaran tekne kaptan Murat Ylmaz, günlük ortalama 5 bin kii tekneyle su altnda kalan Hasankeyfi gezdiini söyledi.

Hasankeyfte 18 tekneyle gezilerin yapldn ifade eden Ylmaz, Turlarmz yaklak 40 dakika sürüyor. Kii ba kooperatifin belirledii ücret ise 25 TL. çocuklar ücretsizdir, çay ikrammz var. Gelen müterinin isteklerine yerine getirmek için elimizden geleni yapyoruz. Müterilerimiz genelde tekne turundan memnun kalyor. Bu da bizim için bir gururdur. Tekne iletmecilii için yeni kooperatif kuruldu, imdiye kadar yaklak 400 üye kayt yapt. Tek bir kooperatif olarak ve havuz sistemi olarak çalacaz ve Hasankeyf kazanacak. Hasankeyfte toplam 18 büyük ve küçük tekne ruhsat alm durumda. Sra sistemiyle çalyoruz. Bayram tatilinde yaklak 5 bin yerli ve yabanc turist tekne turu yapt dedi.

DANMARKADAN HASANKEYFE GELD

23 yldr yaad Danimarkann Randers ehrinden Hasankeyfi görmeye geldiini belirten Faysal Sincar, tekne turizmi için Hasankeyf için önemli bir sektör haline geleceini bildirdi. Sincar, Danimarkadan Hasankeyfe geldik. Tekne turizmi Hasankeyf için çok önemli. Biz yurt dnda yaayanlar olarak bölgeyi tanmayan çevrelerle konutuumuzda video ve resimlerle tantmaya çalyoruz. Tekne turu bu bölge için çok önemli bir avantajdr, turistte çekeceine inanyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git