Tekne turuyla tarihe yolculuk

Diyarbakır’ın Eğil ilçesi dini inanç turizmi haline geldikten sonra vatandaşlara kapılarını korona virüsü nedeniyle tedbirler sonrası açtı. Kur’an-ı Kerim’de isimleri geçen Hz. Zülkifl ile Hz. Elyesa peygamberlerin de kabrinin bulunduğu tarihi mekan, tekne turu ile tarihe yolculuk etmek isteyenleri bekliyor.

Haberler 02.09.2020 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antik çalardan bu yana tarihin yap talarn oluturan birçok uygarla ev sahiplii yapan Eilin, son yllarda gerçekletirilen projelerle adeta çehresi deitirilirken, ilçede bulunan Hz. Zülkifl ile Hz. Elyesa peygamberlerin kabirlerinin olduu tarihi mekanlar ziyaretçilerini bekliyor. Tarihi Asur Kalesi, gizli geçitler ve kral mezarlnn olduu ilçe inanç turizmi kapsamnda peygamber kabirleri nedeniyle önemli bir nokta haline geldi. Türbeyi ziyarete gelen vatandalar kontrollü sosyal hayata geçi süreciyle birlikte sosyal mesafe kurallarn göz önünde bulundurarak türbe ziyaretlerinin ardndan Eil ilçesinde baraj gölünde tekne turu da attktan sonra ziyaretlerini tamamlyor.

u nokta dnda ikici bir yer yoktur

Aratrmac Yazar Abdulkadir Arslanolu, yeryüzünde, yer kürede, isimleri Kuran- Kerimde geçen büyük peygamberin yan yana meftun olduu Diyarbakrn Eil ilçesindeki kabirlerden baka ikinci bir yer olmadn aktard. Arslanolu, Cenab- Hak Kuran Kerimde 25 peygamberin adn zikretmitir, Hz. Zülkifl ve Hz. Elyesa aleyhiselam ite burada yatyorlar. Yeryüzünde, yer kürede, isimleri Kuran- Kerimde geçen büyük peygamberin yan yana meftun olduu Diyarbakrn Eil ilçesindeki u nokta dnda ikici bir yer yoktur. Burada yatan Hz. Zülkifl ve Hz. Elyesa aleyhiselamn mübarek kabirleri 1995 ylnda biraz ileride bulunan noktada, uanda baraj gölü altnda kalan yerde idi. Orada baraj gölünün olaca gündeme gelince, dönemin Diyanet leri Bakanl ve Vakflar Genel Müdürlüünün oluturduu, 6 kiilik yeminli heyet marifetiyle 3 bin yllk iki büyük peygamber kabrini açt. 3 bin yllk mübarek naalar oradan alnarak uanda bulunduumuz yüksek yere, Nebi Harun Tepesine nakledildi. Bütün kardelerimiz burada meftun olan ve isimleri Kuran- Kerimde geçen bu iki büyük erefli peygamberi ziyaret etmek için çksnlar buraya gelsinler. Burada inanç turizmi kapsamnda mütalaa edilebilecek, bu lokasyonlar ziyaret ettikten sonra, muazzam bir tabiat zenginlikleri de görmü olacaklar. çünkü az ileride 3 bin yllk Asur Kalemiz var, kalenin alt tarafnda muazzam bir baraj gölü ve seyrine doyum olmayan bir manzara var. Herkesi Diyarbakra bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz dedi.

Önce ziyaret, ardndan tekne turu

Tekne iletmecisi Abdullah Karakoç, vatandalarn ilk önce peygamber kabirlerini ziyaret ettiklerini ve daha sonra tekne turu ile tarihe yolculuk yaptklarn kaydetti. Karakoç, Genelde hafta sonu youn oluyoruz, dardan gelen misafirler burada tekne turu yapyor. Burada Asur Kalesini gezdiriyoruz. nsanlar gelip geziyor, restoranlarda gelip günü birlik yemeklerini yiyip geri dönüyorlar. Buray vatandalar gelip görsünler baka bir yere gitmezler. Kuran- Kerimde ad geçen Hz. Zülkifl ve Hz. Elyesa aleyhiselam burada, gelenler oray ziyaret edip, daha sonra tekne turu ile Asur Kalesini ve gizli geçitleri, kral mezarlklarn geziyorlar. Burada tarih yatyor gelip görsünler, bu serin havay yaasnlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git