Telefon dolandırıcılığı ile 4 ayda 10 milyon liralık vurgun yapan çete yakalandı

TELEFONDA kendilerini polis, savcı olarak tanıtarak rastgele aradıkları vatandaşları terör örgütüyle bağlantıları olduğunu ve para vermezlerse hapse gireceklerini söyleyerek kandırıp dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 20 kişilik şebekeye polis tarafından operasyon yapıldı.

Haberler 09.05.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

üphelilerin kurbanlarna bankadan tüm paralarn çektirdikten sonra park gibi tenha bir yere çararak sözde daha sonra iade edeceklerini söyleyerek aldklar tespit edildi. Baz olaylarda paray alrken güvenlik kameralarna yakalanan üphelilerden 17si tutukland, 3 üpheli ise adli kontrol artyla serbest kald. üphelilerin 4 ay içinde ayn yöntemi kullanarak 10 milyon liralk vurgun yaptklar örenildi.

stanbulda telefonda arayan kiiler tarafndan dolandrldklarn söyleyen madurlarn ikayetleri üzerine soruturma açld. Yankesicilik ve Dolandrclk Büro Amirlii tarafndan balatlan soruturmada 4 ay süren telefon ve fiziki takip yaplarak üphelilerin organize bir ekilde çaltklar ortaya çkt.

BLGSAYAR PROGRAMLARI KULLANARAK ARIYORLARMI

üphelilerin baz bilgisayar programlar kullanarak, kar tarafa sözde 155 polis imdat telefonundan aryormu gibi gösterdikleri daha sonra polis ya da savc olduklarn söyledikleri örenildi. Kurbanlarn sözde terör örgütünün banka hesaplarn ele geçirdiini, isimleri adna hat çkarp kulland yönünde sözlerle ikna eden üphelilerin para vermezlerse balarnn belaya gireceini söyledikleri örenildi. Büyük bölümü yal insanlar olan kurbanlarn bu yalana inanmalarnn ardndan bankadan tüm paralarn çektikleri, evde bulunan altn ziynet eyalarn bir poete koyarak üphelilerin söyledii adrese götürerek elleriyle teslim ettikleri tespit örenildi. Madurlardan bazlarnn kredi çekerek üphelilere verdii belirlenirken, baz kurbanlarn bir kaç kez dolandrld belirlendi.

POLS 4 MLYON LRAYI çALINMAKTAN KURTARDI

Yaplan tahkikat sonucu üphelilerin toplam 18 madurdan yaklak 10 milyon liralk hrszlk yaptklar tespit edildi. Polisin telefon dinlemeleri srasnda üphelilerin 4 milyon liray alarak kaçmalarn engelleyerek 9 kiiyi yakalad ve tutuklanmalarn salad belirtildi.

OPERASYON YAPILDI

Soruturma kapsamnda gerekli delillerin toplanmasnn ardndan üphelilere yönelik stanbul, anlurfa ve Kocaelinde yaplan operasyonda aralarnda çete liderleri Burak D.(30) ile Mikail A.(43) nn bulunduu 11 kii gözaltna alnd. Baskn yaplan adreslerde yaplan aramalarda telefon aramalarnda kullanlan 2 bilgisayar, 2 adet post makinesi, 15 adet cep telefonu ve çok sayda sim kart ele geçirildi.

17 K TUTUKLANDI

üphelilerden aralarnda iki çete liderinin de bulunduu 8i çkarld mahkeme tarafndan tutukland. 3 üpheli ise adli kontrol artyla serbest kald. Daha önce ara operasyonlarda yakalanarak tutuklanan 9 kii ile birlikte toplam tutuklu says 17ye yükseldi.

YETKLLER UYARDI

Yetkililer vatandalar uyararak bu tür telefonla arayan kiilere inanmamalarn kesinlikle para vermemelerini böyle bir durumla karlatklarnda 155 polis imdat telefonuna ihbarda bulunmalarn istediler.

Ana Sayfaya Git