Telefon dolandırıcılığı

Ergani'de kendini "polis" olarak tanıtan kişi, baba ve oğlunu 110 bin lira dolandırmak isteyen şebekeye polis suçüstü yaptı.

Haberler 23.06.2017 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergani ilçesinde kendini polis olarak tantan üphelilerin verdii hesaba 110 bin lira yatran baba ve olu, gerçek polisler sayesinde ikinci kez dolandrlmaktan kurtuldu.

Alnan Bilgiye göre, ilçede yaayan T.ç. ve olu E.çyi telefonla arayan kii, kendisini polis olarak tantp kimlik bilgilerinin terör örgütü eline geçtiini belirterek, bilgilerinin kötüye kullanlmasn önlemek için para talep etti.

üphelilerin verdii hesaba 110 bin lira yatran T.ç, ayn kiilerin 114 bin lira daha istemeleri üzerine üphelenerek durumu polise bildirdi.

KNC KEZ DOLANDIRILIYORDU

Polis olay aratrrken, dolandrclarn ikinci kez ikna ettii E.ç, hazrlad paralar dolandrclarn hesabna yatrmak için yol çkt.

Telefonu sürekli megul olduu için ulalamayan E.çnin ikinci kez dolandrlmak üzere olduunu anlayan polis, E.çyi takibe ald. Diyarbakr-Siverek yolunda ulalan E.ç, ikinci kez dolandrlmaktan kurtarld.

Polisin, üphelilerin yakalanmas için balatt çalma sürüyor.

Bu arada, emniyet yetkilileri, vatandalar telefonla dolandrclk yapanlara kar uyararak, hiçbir devlet görevlisinin vatandatan para talep edemeyeceini belirtti.

Ana Sayfaya Git