Telefondaki Öcalan Fotoğraf Suç Değil!

Mahkeme: Telefondaki fotoğraf terör örgütü propagandası kapsamına girmediğini hükmederek, beraat verdi.

Haberler 15.09.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Adliyesi önünde selfie çekerken gözaltna alnan, telefonunda Abdullah Öcalan ve PKKl militanlarn fotoraflar bulununca terör örgütü propagandas yapmak suçlamasyla hakknda 5 yl hapis cezas istemiyle dava açlan belediye içisi hsan Acar, beraat etti.

Gerekçeli kararn açklayan mahkeme, sann kendi kiisel kullanmnda olan telefonunda propaganda içerir nitelikteki fotoraf ve video bulundurmasnn, terör örgütü propagandas suçunun unsurlarn oluturmad ifade edildi.

Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüünde içi olarak çalan 36 yandaki hsan Acar, 4 ubat 2016 günü sayaç okuma iini bitirdikten sonra yurt dnda yaayan akrabasnn boanma davasn sormak için adliyeye gitti. Amirlerinin az sayaç okumasnn sebebini soracan düünen Acar, bunu ispatlamak için cep telefonu ile adliye önünde selfie çekti. Daha sonra adliye binasna giren Acar, polis tarafndan gözaltna alnd. Terörle Mücadele ekiplerine teslim edilen Acarn telefonuna da suç delili olarak el konuldu. Terörle Mücadele ve stihbarat polisince 4 gün sorgulanan Acar, adliye binas ve güvenlik güçlerini fotoraflayarak PKK/KCK terör örgütü adna istihbarat çalmas yapmakla suçland.

AMRLERME ISPAT ETMEK çN SELFE çEKTM

Sorguda olay günü görevli olduu bölgede su faturalarn keserek kap önlerine braktn belirten Acar, Sonra yurt dndaki akrabamn boanma davasn sormak için adliyeye gittim. Amirlerimin mesai saati içinde yeteri kadar sayaç okumadm sorduklarnda, nerede olduumu spatlamak için adliye önünde selfie çektim. Terör örgütü ile balantm yok. Bu fotoraflar PKK terör örgütü adna keif veya istihbarat amacyla çekmedim. Telefonumdaki dier fotoraflar ve videolar ben çekmedim, haber sitesinden indirdim. çektiim fotoraflar PKK ile paylamadm dedi.

SAVCI TUTUKLANMASINI TALEP ETT

Terörle Mücadele ubesindeki 4 günlük sorgunun ardndan, PKK/KCK terör örgütü adna eylem ve faaliyette bulunmak suçundan adliyeye çkarlan Acar, örgüte bilerek ve isteyerek yardm etme ve silahl terör örgütüne üye olma suçlarndan tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi. fadesi alnan Acar, hakknda kuvvetli suç üphesi bulunmas nedeniyle adli kontrole tabi tutulup, yurtdna çk yasa uygulanarak serbest brakld.

5 YIL HAPS STEM

Adliye önünde selfie çektii için gözaltna alnan Acarn soruturmas bir yl sonra tamamlanrken, iddianamede terör örgütü propagandas yapmak suçundan 1 yldan 5 yla kadar hapisle cezalandrlmas talep edildi. 5inci Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Acarn adliye bahçesindeki polislerin fotorafn çektiinin tespit edilmesi üzerine soruturma balatld ve üphelinin telefonuna el konulduunu belirtildi. Telefonda yaplan incelemede, PKK terör örgütünün ele bann ve terör örgütü mensuplarnn fotorafnn bulunduunu belirten savc, incelemede YPGlilerin çatmalarna ait görüntülerin de tespit edildiini kaydetti. Telefonda hendek ve barikat görüntüleri bulunduunu ifade eden savc, üphelinin bu görüntüleri terör örgütünün propagandasn yapma amaçl bulundurduunu belirtti. üphelinin PKK terör örgütünün kulland iddet ve tehdit içeren yöntemleri meru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere bavurmay tevik edecek ekilde görüntüleri cep telefonunda bulundurduunu belirten savc, Acarn cezalandrlmasn istedi.

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan dosya ile ilgili hazrlk durumasn yapan Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesi, hsan Acarn beraatine karar verdi. Gerekçeli karar açklayan mahkeme, propaganda suçunun oluabilmesi için propaganday oluturan söz, fiil ve davrann bakalarna alenen ulamasnn gerektiini kaydetti. Acarn telefonunda bulundurduu örgüt üyelerine ait fotoraflar ile videolar bakalaryla paylatna ilikin delil bulunmadn kaydeden mahkeme, sann kendi kiisel kullanmnda olan telefonda propaganda içerir nitelikteki fotoraf ve video bulundurmasnn, terör örgütü propagandas suçunu oluturmadn belirtti.

Ana Sayfaya Git