Telefonla doğum!

Hani ilçesinde yolu ulaşıma kapanan mahallede doğum sancıları tutan Remziye Balkılıç (36), 112 Acil Çağrı Merkezi´nden telefonla verilen tıbbi danışmanlıkla evde doğum yaptı. Doğumun ardından mahalleye ulaşan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), anne ve kız bebeğini hastaneye kaldırdı.

Haberler 27.01.2022 - 02:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle yolu ulama kapanan mahallede doum yapan kadn ve bebei, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve jandarma tarafndan hastaneye ulatrld.

Salk Komuta Merkezine, Hani ilçesine bal krsal çukurköy Mahallesinde yaayan 36 yandaki hamile Remziye Balklçn sancs olduuna ilikin ihbar yapld.

Youn kar ya ve tipiden dolay yolun ulama kapal olmas nedeniyle ilk olarak Salk Komuta Merkezi hekimleri tarafndan kadnn yaknlarna tbbi danmanlk destei saland.

Balklçn sanclarnn artmas ile doum evde gerçekleti.

Hastaya müdahale için bölgeye sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerinin bulunduu ambulans ise kar nedeniyle yolda kald.

makineleriyle yolun açlmas ile ekipler, anne Balklç ve bebeine ulat.

Evde yaplan ilk müdahalenin ardndan anne ve bebei Dicle Devlet Hastanesine götürüldü.

JANDARMA HELKOPTER DEVREYE GRD

Balklç ile bebeinin doum sonras yaad salk sorunlar nedeniyle Diyarbakr merkeze sevki için Salk Komuta Kontrol Merkezine gelen yeni ihbar üzerine l Jandarma Komutanl ile irtibata geçildi.

Balklç ve bebei ile yine ayn hastanede safra kesesi iltihab (akut kolesistit) ön tansyla tedavi gören Hediye Beyazta, jandarma helikopteriyle kent merkezindeki hastanelere salk ekipleri eliinde transfer edildi.

Açklamada görülerine yer verilen Vali Münir Karalolu, Tüm hemehrilerimize bir telefon kadar yaknz. Bu zorlu k artlarnda tüm kurumlarmzla hemehrilerimizin yardmna komaya devam ediyoruz. Fedakarca görev yapan tüm çalma arkadalarma emekleri için teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git