Tema Parkında Oyuna Doyum

Kentte yeşil alan ve çocuk oyun alanlarını artırmayı hedefleyen belediye, merkez Kayapınar ilçesi Nazım Hikmet ile Sipan caddelerinin kesiştiği noktada 34 bin metrekarelik alana Tema Park kurdu.

Haberler 01.10.2018 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklara oyun gruplar ve macera adalarnda gönüllerince elenme frsat sunan parkta her mevsim farkl bir renge bürünen farkl türlerde bin 384 aaç, aromatik bahçeler binlerce çiçek ve bitki bulunuyor.

Park sadece çocuklara deil, kou parkuru, tema kafe, macera tepeleri, yürüyü alanlar, tematik bahçe, sesli, kl gölet oyunlar ile 7den 70e her yatan kiiye hitap ediyor.

- çocuklar için macera adalar

lk defa donanml oyun gruplaryla karlaan çocuklar, tahterevalli, trmanma duvar, basamakl köprü, salncak, lastik geçit, kaydrakl ip trmanma, 3 oyunlu ip parkuru, ahap trmanma, 3 ayakl piramit trmanma, 20 metre uzunluunda ip köprü, 3 krom kaydrak, 3 metre ip trmanma modülü, tek kaydrakl kombine oyun grubu, komando zp zp ve ahap halat salncak ile elenceli saatler geçiriyor.

- Her yataki insann elenebilecei mekan oluturduk

Park Bahçeler Daire Bakanl ube Müdürü Gülay Kutlu, yapm tamamlanan parkta çocuklar, gençler ve yetikinlerin güzel vakit geçirebilecei alanlar oluturduklarn söyledi.

Her yataki insann elenebilecei, çocuklarn tüm enerjilerini atabilecei bir mekan oluturduk diyen Kutlu, oyun gruplarnn tüm çocuklarn zihinsel, duygusal ve bedensel yönlerini gelitirebilecei ekilde tasarland belirtti.

- çocuklar farkl oyun alanlaryla tant

Hasan çeçen, çocuklar için güzel bir yaam alan oluturulan park çok beendiklerini belirtti.

çeçen, çocuklarn sürekli parka getirdiini dile getirerek, Diyarbakr halk ilk defa bir Tema Park görüyor. Bu parkn birçok fonksiyonu var. çocuklar farkl oyuncaklar ve oyun alanlaryla tant. çocuklarm sürekli buraya getiriyorum, enerjilerini bu parkta atyorlar. Bizler bu parkta rahat bir nefes alyoruz, çocuklar da güzel vakit geçiriyor. dedi.

- Belediyeye teekkür ediyoruz

çocuklardan Muhammed Gündüz, kardeleriyle parkta çok elendiini söyleyerek, Bu park u ana kadar gezdiim en güzel park. Bizim için çok güzel oyun yerleri oluturulmu. Kaydraklar ve köprüler var. Tüm çocuklara buraya gelip, elenmelerini tavsiye ediyorum. ifadesini kulland.

Gülbahar Ylmazer, her gün parka gelip macera adalarnda oyun oynadn söyledi.

Kardeleri ve kuzenleri ile parkta elendiini anlatan Ylmazer, Bazen de yar yapyoruz. Park için belediyeye teekkür ediyoruz. diye konutu.

Heval Ziyrek, kentte bugüne kadar böyle bir park görmediini aktard. Özellikle macera adalarn sevdiini, parkn herkesin elenmesini saladn ifade etti.

Süleyman Gündüz de kardeleriyle birlikte parkta gönüllerince elendiklerini anlatarak, Buras çok güzel, çok elenceli. çocuklarn buraya gelmesini isterim. Daha önce böyle güzel bir parka gitmemitim. dedi.

Ana Sayfaya Git