Temapark sartını aldı

Merkez Kayapınar ilçesindeki Nazım Hikmet ile Sipan Caddelerinin kesiştiği noktada 34 bin metrekarelik alana yapılan ve içerisinde çocukların oyun oynayabileceği mecera adalarının da bulunduğu Temapark hizmete açıldı.

Haberler 09.10.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesinde, yapm 1 yl süren Temaparkta, yaklak 20 bin metrekare yeil alan olarak deerlendirildi. 10 bin metrekaresine ise aromatik bahçe düzenlemeleri yaplarak, aromatik bahçelere kelebek çals, krmz gövdeli kzlck, sar gövdeli kzlck, bahar dal, sar ve mavi çin ardc, top maz, manolya yaprakl kartopu, farkl tür ve renklerde güller, lavanta, adaçay, sr kuyruu, dam koruu ve kekik benzeri 5 bin 439 adet çal dikildi. Parkta ayrca, mevsimine göre deiiklik gösterecek 2 bin 513 çiçek ve 3 bin 820 adette yer örtücü bitki ekildi.

TEMAPARKA BN 383 AAç DKLD

34 bin metrekarelik alana ina edilen Temaparka çnar, eker akçaaac, alç, Amerikan dibuda, elma, süs elmas, dut, dou çnar, akkavak, kays, süs erii ve erik, süs kiraz, armut, Amerikan meesi, sumak, salkm söüt, leylak, Lübnan sediri, Akdeniz servisi ve ran çam olmak üzere toplam bin 383 aaç dikti. Parka hareketlilik katma adna 2 adette eimli çim tepeler yapld.

çOCUKLAR çN MACERA ADALARI

Temaparknn farkl bölümlerine toplam bin 214 metrekare üzerine çocuklar için 3 adet macera adas ve ilk kez yapaca bir uygulamayla 0-3 ya aras çocuklar için oyun grubu yapld. Macera adasna at ve fil figürlü tahterevalli, trmanma duvar, jungle 2li begen, basamakl köprü, manck salncak, lastik geçit, kaydrakl ip trmanma, 3 oyunlu ip parkuru, ahap trmanma, 3 ayakl piramit trmanma, 20 metre uzunluunda ip köprü, 3 krom kaydrak, 3 metre ip trmanma modülü, tek kaydrakl kombine oyun grubu, komando zp zp, ahap halat salncak ve oyun çubuklar yerletirildi.

BAZALT PLAK TALAR KULLANILDI

çocuklarn yansra yetikinler için ise Temaparkta spor yapabilmeleri için bir çok alan olutururlarak, parkn 375 metrekarelik farkl 2 alanna fitness aletleri yerletirildi. Park içinde yer alan kou yolunun zemini renkli asfalt ve yürüyü yollarnn ise hasrl çelik süpürge beton ve çim alan içine beyaz brüt beton eklinde döendi. Temapark içerisinde bulunan sert zemine bölgeye uygun 7 bin 500 metrekare bazalt plak ta kullanld. Hizmete giren parkta çocuklar doyasya elenirken, yetikinlerinde spor aletleri ile spor yapyor.

Ana Sayfaya Git