Temel ilk yardım eğitimi

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından, çalışanlara yönelik olarak karşılaşılabilecek acil durumlara karşı Temel İlk Yardım Eğitimi semineri düzenledi.

Haberler 17.05.2022 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn Yeniehir Belediyesi nsan Kaynaklar Müdürlüü tarafndan, çalanlara yönelik olarak karlalabilecek acil durumlara kar Temel lk Yardm Eitimi semineri düzenledi.

Yeniehir Belediyesi nsan Kaynaklar Müdürlüünün belediye personellerinin herhangi bir kaza veya yaam tehlikeye düüren bir durumda nasl davranmas gerektii konusunda bilinçlenmeleri adna düzenledii Temel lk Yardm Eitimi seminerine çok sayda belediye çalan katld.

Temel lk Yardm Eitimi seminerinde sunumu gerçekletiren Belediyenin Güvenlii Uzman Dilay Üstü, herhangi bir acil durumda salk görevlilerinin yardm salanncaya kadar ve yaralnn durumunun kötüye gitmesini önleyebilmek amacyla herkesin Temel lk Yardm bilgisine sahip olmas gerektiini söyledi.

Üstü, çünkü ilk yardm bilgisi ve ilk müdahale dünya genelinde çok fazla insann hayatn kurtarmtr. Bakanmz Murat Beikcinin talimatlaryla düzenlediimiz seminerimizde belediyemiz çalanlarna öncelikle ilk yardmdaki koruma, bildirme ve kurtarma gibi temel uygulamalarnn bilgisini verdik. Daha sonra yaralnn kan basncnn, solunumunun ve nabznn nasl ölçülmesi gerekildii, olay yerinin deerlendirilmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar kanamalar, ok durumu, yank, boulma ve yaral tama, kalp masaj, hava yolu tkankl, bilinç bozukluklar gibi konularda genel bilgiler aktardk dedi.

Ana Sayfaya Git