Temel liselere FETÖ girişimi!

Diyarbakır’da faaliyet gösteren 12 temel lisenin kurucuları tek ders onayı alıp bütün dersleri veren ve çoğunlukla FETÖ’den ihraç edilen öğretmenlerin kayıt dışı çalıştığı bine yakın “kaçak dershane” ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Haberler 28.08.2018 - 09:20 Son Güncelleme : 28.08.2018 - 09:25

Diyarbakrda 5580 sayl Dershanelerin Dönüümü Yasas çerçevesinde dershanelerini kapatp Milli Eitim Bakanlnn ön gördüü yasal mevzuatlara uygun bir ekilde 3 yldr faaliyet gösteren temel liseler, Milli Eitim Bakanlndan tek ders ruhsat almalarna ramen tüm dersleri veren özel eitim kurslar ile ilgili olarak avukatlar araclyla haksz rekabetten dolay Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu. Avukat Melih Devran Aygün, FETÖ/PDY balants nedeniyle ihraç edilen öretmenlerin kentteki bine yakn kaçak dershanede kaytsz olarak çaltn ve gayr resmi olarak bu kurumlara ortak olduklarn vurgulayarak, Talebimiz tek ders onay olup tüm dersleri veren, Milli Eitime bal çalan öretmenlerin ve FETÖ/PDY terör örgütünün öretmenlerinin kaçak olarak çalt bu kaçak dershanelerin denetlenmesi ve kapatlmasdr. Dershaneden dönüen temel liseler yasalara uyduklar için her biri 600 bin ile 1 milyon TL arasnda zarara uratlmaktadr. Bu konu ile ilgili Cumhuriyet Savclna suç duyurusunda bulunduk dedi.

Her binann alt kaçak eitim kurumu doldu

O dönemde de müvekkillerine bal ve FETÖ/PDY terör örgütüne bal dershaneler arasnda haksz rekabet olduunu ifade eden Aygün, Diyarbakrda hemen her binann altnda dershane gibi çalan kaçak eitim kurumlar olduunu vurgulayarak, O dönemde tüm SODES projeleri sorgusuz sualsiz dorudan teminle bu dershanelere veriliyordu. Sonuçta gerçek yüzleri ortaya çknca FETÖ/PDY terör örgütü yüzünden yllarca emek verdikleri dershanelerini Milli Eitim Bakanlnn Dönüüm Yasas çerçevesinde kapattlar ve yasalara uydular. Diyarbakrda hemen her binann alt dershane gibi çalan kaçak eitim kurumlar veya tek ders onay olup tüm kurslar veren, her yata örenciyi snavlara hazrlayan kaçak kurslarla doldu tat. Yani yasal dershaneler FETÖ/PDY terör örgütü yüzünden kapatlrken, temel liselere dönütürülürken müvekkillerim yasalara uydu ve temel liselere dönütü. Diyarbakrda her gün yeni bir kaçak kurs, dershane gibi çalmak üzere açlyor, reklam veriyor, seviye tespit snav ve hatta bursluluk snavlar yapyor. Müvekkillerim bu kaçak kurslar ve haksz rekabetten ötürü büyük miktarda zarara uratlm olup kurumlarn kapatmann eiine gelmitir diye konutu.

Saylar bine yakn

Bu türden irili ufakl birçok kurs olduuna ve saylarnn bine yakn olduuna dikkat çeken Aygün, Bu anlamda henüz net bir tespit mümkün deil. Milli Eitimin bu anlamda kapsaml bir çalmas yok. Bizim tespit ettiklerimiz var. Kendilerine bu anlamda sunduklarmz var. Milli Eitim Müdürlüüne ilimizde bulunan 12 temel lisenin kurucular adna durumu yazl olarak ilettik. Toplantlarna katldk. Bu kaçak kurslarn üzerine gidilecei ve kapatlaca tarafmza ifade edilirken her geçen gün yeni bir kaçak dershanenin açlmasna müsaade edilmektedir ifadelerinde bulundu.

Örencileri tehdit ederek kurslara çekiyorlar

Kaçak özel öretim kurslarnda, Milli Eitim Bakanlna bal çalan ve devlet memuru olan öretmenlerin de yasaya aykr ekilde çaltn, ortak olduunu iddia eden Aygün, Ticari davranarak kendi okullarndaki örencileri gerek etkileyerek gerek notla korkutarak, tehdit ederek orta olduu ve SGKsz ekilde çalt bu kurslara zorlayarak götürmektedirler. SGKsz öretmen çaltrdklarndan ve öretmen atamalarn temel liseler üzerinden yapmadklarndan bu kaçak dershaneler yani tek ders onay olan özel eitim kurslarnda FETÖ/PDY terör örgütünün eski öretmenleri kolaylkla kaytsz olarak çalabilmektedir ve hatta gayr resmi olarak ortaklk etmektedirler. Bu konunun üzerinde yetkililer önemle durmaldr. Bunda fayda olduunu düünüyorum ifadelerini kulland.

Temel liselerin rekabet gücü kalmad

Temel liselerin ayda ortalama 18 bin TL civarnda SGK ve stopaj ödemesi yaptn ama kaçak kurslarn devlete bal çalan öretmenleri ve dier öretmenleri SGKsz çaltrmasndan temel liselerin onlarla rekabet edecek gücünün kalmadn dile getiren Aygün, unlar kaydetti:

Tek ders onay olan bu kaçak dersaneler 100 örenci ve tek ders gösterip 1000 örenci ve bütün dersleri verdiinden vergi kaçrmaktadr ve kimse kaçrlan verginin peine dümemektedir. Bu kaçak dersanelerin yani özel öretim kurslarnn hepsi yasaya aykr ekilde eski adyla sözde kapatlan TEOG kurslar gibi liselere giri snavna ve üniversite snavlarna tüm derslerden örenci hazrlamaktadr. Ksaca dersanecilik kapanmasna ramen dersanecilik yapmaktadrlar. Talebimiz tek ders onay olup tüm dersleri veren, Milli Eitim öretmenlerinin ve FETÖ/PDY terör örgütünün öretmenlerinin kaçak olarak çalt bu kaçak dersanelerin denetlenmesi ve kapatlmasdr. Dersaneden dönüen temel liseler yasalara uyduklar için her biri 600 bin ile 1 milyon TL arasnda zarara uratlmaktadr. Bu konu ile ilgili suç duyurusunda bulunduk.

Ana Sayfaya Git